KuKuS Opublikowano 19 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2014 Witam, chcę zrobić Pilznera 23l a w domu posiadam: słód monachijski 0,3kg, słod carapils 0,7kg, chmiel cascade 0,35kg i mech irlandzki 0,10kg. Będzie dobre dobre piwko jak dam: - 4kg słód pilzneński - 0,3kg monachijski - słód carapils ( ile 0,2 -0,3kg?? ) - mech irlandzki 0,7kg Chmiel jaki najlepiej i ile? marynka, lubelski czy magnum, sazz? Może cascade jak już mam? Czy coś innego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Deathhammer Opublikowano 19 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2014 0,7 kg mchu irlandzkiego? Chyba masz na myśli 7 g. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KuKuS Opublikowano 19 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Października 2014 tak 7g Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dori Opublikowano 19 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2014 Zaproponowany przez Ciebie zasyp wygląda OK, Carapilsa możesz użyć 0,3kg. Jeśli to ma być czeski pilzner to koniecznie użyj Saaza na aromat i Premianta na goryczkę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KuKuS Opublikowano 20 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Października 2014 Premiant nie mogę znaleść tego chmielu, ale kupię saaz i marynke lub magnum tylko może ktoś mi powiedzieć ile tego chmielu dać do 23l ?? Myślę żeby marynkę 50g lub magnum 10g na goryczkę a saaz 100g i podzielić na 3 razy, może ktoś pomóc? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
santa Opublikowano 20 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2014 http://www.homebrewing.pl/advanced_search_result.php?keywords=premiant+&x=770&y=107 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się