camilos Opublikowano 27 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2016 #49 Summer Ale Baza - American Pale Ale 16-17.06.2016 ================================================================================ Wielkość warki: 28,000 L Objętość gotowania: 32,003 L Czas gotowania: 70,000 min Wydajność: 100% Gęstość początkowa: 11,2 P Gęstość końcowa: 2,9 P Zawartość alkoholu: 4,4% Goryczka: 14,4 IBU (Tinseth) Barwa: 2 SRM (Morey) Składniki fermentacji ================================================================================ Nazwa Typ Ilość Zacierany Dodawany późno Ekstraktywność Barwa Słodownia Strzegom - pilzneński Słód 4,000 kg Tak Nie 80% 2 L Ryż Słód 1,000 kg Tak Nie 70% 1 L Waga słodów: 5,000 kg Chmiele ================================================================================ Nazwa Alfa Ilość Użycie Czas Postać IBU Warka rozbita na 2x po 15l A i B Dodatki ================================================================================ Nazwa Typ Użycie Ilość Czas Irish Moss Substancja klarująca Gotowanie 4g 10 min Lactic Acid Uzdatnianie wody Wysładzanie 4ml Calcium Chloride Uzdatnianie wody Zacieranie 4g Drożdże ================================================================================ Nazwa Typ Postać Ilość Krok Safale S-04 Ale Gęstwa11,000 g Burzliwa Zacieranie ================================================================================ Nazwa Typ Ilość Temperatura Cel Czas Infusion 17,500 L 67,914 C 63,000 C 1,000 min Final Batch Sparge Infusion 19,928 L 80,334 C 74,000 C 15,000 min Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się