Skocz do zawartości

Browar Krecia Robota


camilos

Rekomendowane odpowiedzi

#49 Summer Ale Baza - American Pale Ale 16-17.06.2016

================================================================================

Wielkość warki: 28,000 L

Objętość gotowania: 32,003 L

Czas gotowania: 70,000 min

Wydajność: 100%

Gęstość początkowa: 11,2 P

Gęstość końcowa: 2,9 P

Zawartość alkoholu: 4,4%

Goryczka: 14,4 IBU (Tinseth)

Barwa: 2 SRM (Morey)

 

Składniki fermentacji

================================================================================

                           Nazwa  Typ    Ilość Zacierany Dodawany późno Ekstraktywność Barwa

 Słodownia Strzegom - pilzneński Słód 4,000 kg       Tak            Nie            80%   2 L

                    Ryż Słód 1,000 kg       Tak            Nie            70%   1 L

Waga słodów: 5,000 kg

 

Chmiele

================================================================================

    Nazwa Alfa    Ilość              Użycie       Czas   Postać  IBU

 

Warka rozbita na 2x po 15l A i B

 

Dodatki

================================================================================

            Nazwa                  Typ     Użycie    Ilość    Czas

       Irish Moss Substancja klarująca  Gotowanie 4g  10 min

      Lactic Acid     Uzdatnianie wody Wysładzanie 4ml

 Calcium Chloride     Uzdatnianie wody Zacieranie 4g

 

Drożdże

================================================================================

       Nazwa Typ Postać    Ilość     Krok

 Safale S-04 Ale  Gęstwa11,000 g Burzliwa

 

Zacieranie

================================================================================

              Nazwa      Typ    Ilość Temperatura      Cel       Czas

                    Infusion 17,500 L    67,914 C 63,000 C  1,000 min

 Final Batch Sparge Infusion 19,928 L    80,334 C 74,000 C 15,000 min
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.