Skocz do zawartości

Zbyt szybkie wysładzanie?


Patryk

Rekomendowane odpowiedzi

Przy pierwszej warce walka o każdą kroplę trwała chyba ponad 2 godziny. Jednak przy kolejnych warkach całość procesu zamykała się w czasie 30-35 minut. Naczytałem się o żytnim jakie jest niewdzięczne i jak to ciężko z nim idzie, ale nawet woda nie zdążyła się grzać. Wkręcony jest filtrator z oplotu, kranik nie jest odkręcony na full tylko tak aby dało się wyczuć przepływ pod palcami, woda jest podgrzewana do 75 stopni, parametry wychodzą nawet poprawne. Zastanawiam się czy istnieje potrzeba spowolnienia tego procesu, a jeśli tak to co można jeszcze zrobić?

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.