Patryk Opublikowano 27 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2014 Przy pierwszej warce walka o każdą kroplę trwała chyba ponad 2 godziny. Jednak przy kolejnych warkach całość procesu zamykała się w czasie 30-35 minut. Naczytałem się o żytnim jakie jest niewdzięczne i jak to ciężko z nim idzie, ale nawet woda nie zdążyła się grzać. Wkręcony jest filtrator z oplotu, kranik nie jest odkręcony na full tylko tak aby dało się wyczuć przepływ pod palcami, woda jest podgrzewana do 75 stopni, parametry wychodzą nawet poprawne. Zastanawiam się czy istnieje potrzeba spowolnienia tego procesu, a jeśli tak to co można jeszcze zrobić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szwed Opublikowano 27 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2014 Domyślam się że robisz warki ok 20L 30 minut na wysładzanie jest ok moim zdaniem.Nie spowalniałbym wysładzania bardziej. Wyższej wydajności przez to raczej nie uzyskasz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pavulonek Opublikowano 27 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2014 30min. to w sam raz. Mnie tyle z hakiem wychodzi na 40l i jest ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się