Deathhammer Opublikowano 31 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2014 Browar Wojen - Coffee Stout Piana: Beżowa, średnio pęcherzykowa, obfita, zostaje do ostatniego łyka (a nawet dłużej) w postaci cienkiego kożucha. Kolor: Czarny niczym kawa. Aromat: Słody palone mieszają się z aromatami kawy, czekolada i delikatny aromat fusów. Lekki aldehyd octowy? (nie jestem pewien) Smak: Słodowy, palone słody, przyjemna kawa kojarząca się z cukierkiem Kopiko. Goryczka średnia, przyjemna. Finisz lekko kwaskowaty, wytrawny. Wysycenie: Niskie, w sam raz jak na stouta. Ogólne wrażenia: Piwo miałem przyjemność pic na Karpackich Warsztatach Piwowarskich. Dobry, sesyjny trunek dla kawożłopów i nie tylko. Dzięki za piwo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buszi Opublikowano 20 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2014 (edytowane) Piwo pobrane z rzeszowskiego depozytu. W aromacie pierwsze skrzypce gra kawa w typie zalewajki, dalej fusy, lekka popielniczka i praliny kawowe. Smak zaskakuję. Od początku spodziewałem się mocnego uderzenia kawy, jednak ta jest zdecydowanie wycofana, daję o sobie znać dopiero na finiszu. Na pierwszym planie gorzka, delikatnie kwaśna, czekolada. Posmak wyraźnie kawowy, ziemisty. Fusy i delikatna popielniczka również dają o sobie znać. Skojarzenia z poranną zalewajką są chyba najbardziej trafne. Wypite z przyjemnością, jednak nie tego szukam w piwie z dodatkiem kawy. Jestem ciekaw czy autor jest zadowolony z efektów, które osiągnął oraz na jakim etapie i w jakiej formie dodano kawę. Edytowane 20 Listopada 2014 przez buszi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojen Opublikowano 21 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2014 Dzięki za obie recenzję. Odpowiadając na pytania. Kawa dodana na ostatnie kilka minut gotowania i tak osobiście jestem zadowolony z piwa, ale w planach na wiosnę kolejna wersja i mam zamiar dodać kawę w siatce lub czymś innym na powiedzmy 15 minut ale po wyłączeniu palnika. Jakoś nie mam nosa do tych fusów. Podbiję też ekstrakt do 13-14 BLG. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się