edzius90 Opublikowano 3 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2014 (edytowane) Witam, będę tutaj pisał o piwach które uwarzyłem. Jestem początkujący więc proszę o wyrozumiałość. Warka 2: Coffee Chilli Stout- 12°blg Warka 3: APA Single Hop Mosaic Warka 4: English Pale Ale Warka 5: Rice Oktawia Pale Ale Edytowane 31 Stycznia 2015 przez edzius90 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamsky Opublikowano 3 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2014 Obawiam się, że ta nazwa jest już zajęta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edzius90 Opublikowano 3 Listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2014 (edytowane) 02.11.2014 Warka 2- Coffee Chilli Stout: Skład: łód pale ale 3,2 kg płatki jęczmienne 0,5 kg jęczmień palony 0,3 kg słód palony Carafa® II 0,1 kg chmiel Challenger 30 g chmiel Marynka 50g chmiel Sybilla 30g kawa Dallmayr Prodomo 150g Chilli świeże 8szt. bez pestek (20g) drożdże Safale S-04 11,5 g Zacieranie: Woda 17l słody jasne + płatki jęczmienne wrzucone przy 69°C temeratura utrzymana w granicach 67°C przez 45 minut wrzucenie ciemnych słodów i podgrzanie do 72°C, utrzymanie przez 10 minut podgrzanie do 78°C Wysładzanie: Wysładzanie do otrzymania 22l brzeczki. Gotowanie: 60' Challenger 20g 50' Marynka 20g 15' Challenger 10g 10' Kawa + Chilli 0' Sybilla 20g + Marynka 5g Chłodzenie: W wannie przez godzine do 30°C. Po schłodzeniu wyszło 19L 12°blg. Fermentacja: Zadanie drożdży w temperaturze 27°C, stoi w temperaturze 20°C. Zlanie na cichą po 6 dniach przy 5°blg Uwagi: Ciężko przelać na burzliwą bez drobinek kawy i Chilli, mam nadzieję że nic się nie zepsuje. Edytowane 9 Listopada 2014 przez edzius90 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edzius90 Opublikowano 3 Listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2014 Obawiam się, że ta nazwa jest już zajęta. to będę musiał inną wymyśleć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamsky Opublikowano 3 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2014 EDI już jest http://www.browaredi.pl/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edzius90 Opublikowano 3 Listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2014 Nawet nie wiedziałem, ale nazwa już zmieniona więc powinno być dobrze:). Dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edzius90 Opublikowano 31 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2015 27.01.2015 Warka 5- Rice Ostawia Pale Ale: Skład: Słód pilzneński Strzegom 4,5 kg Słód pszeniczny 0,15 kg płatki ryżowe 0,5 kg chmiel Oktawia szyszka 150g drożdże US-05 11,5 g Zacieranie: Kleikowanie płatków w niewielkiej ilości wody przez 30 minut, poczekanie aż ostygnie Woda 17l słody jasne + płatki ryżowe wrzucone przy 55°C temperatura utrzymana przez 10 minut, podgrzanie do 62°C i trzymanie przez 15 minut, podgrzanie do 66°C utrzymanie przez 20 minut, podgrzanie do 73°C i 15 minut, następnie podniesienie temp do 78°C . Gotowanie: 70' Oktawia 30g 40' Oktawia 10g 15' Oktawia 20g 5' Oktawia 20g 0' Oktawia 20g Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się