ThoriN Opublikowano 18 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2014 A może po prostu niedokładne odfiltrowanie chmielin Nie znalazłem w butelkach żadnych chmielin. Każdą warkę po warzeniu dekantuję przez pończochę (po whrilpool'u), następnie przed rozlewem ponownie dekantuję na syrop cukrowy przez pończochę. Wydaje mi się, że chmieliny nie mają szans - tym bardziej, że większość warek robiłem bez chmielenia na zimno. Jest w tym wszystkim dziwna regularność - szczególnie, że przy gazowaniu dawałem w każdej z tych warek zbliżone ilości cukru do refermentacji.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się