cemik1 Opublikowano 12 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2011 Ostatnio tu kupowałem http://www.nova-trading.com/Produkty/Stal_nierdzewna/Zlaczki/Redukcje_symetryczne_i_niesymetryczne_stozkowe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateos Opublikowano 12 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2011 Zleciłem wykonanie stożka, niestety trzeba będzie wspawać zwężkę 100/50. Takowej poszukuję, z kwasiaka. Przeglądam sieć i nie mogę wyłowić . Też się przymierzam do stożka, jak możesz to podziel się jaki koszt materiału, robocizny, czy były jakieś problemy techniczne itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shooter Opublikowano 12 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2011 Wycena korpusu głównego trwa, niestety zwężka końcowa to koszt rzędu 50 zł . Do tego zawór i przyspawanie do kega. Dopiero w nowym roku sfinalizuję temat i podam koszty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbynekkk Opublikowano 12 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2011 Pytanie do praktyków. Jeśli zwiniemy pasek blachy grubości 3 mm i długości 100 mm to otrzymamy walec o obwodzie zewnętrznym 97mm, 100mm czy 103 mm? Nie mam pojęcia jak dobrać wycinki łuków przy siatce stożka, stąd to pytanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 12 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2011 nie wiem o co pytasz ale mi w konstruowaniu swojego pomogło to http://www.lw.cad.pl/oblinz/stozsym.htm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbynekkk Opublikowano 12 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2011 Znam, ale te wszystkie programy nie uwzględniają grubości blachy. Liczą i kreślą tak jakby blacha miała zerową grubość. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrblaha Opublikowano 12 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2011 Bo grubość się nie liczy- kwestia zeszlifowania krawędzi tak, żeby jedna przylegała do drugiej. Będzie 100. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
acetylenek Opublikowano 1 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2012 Będzie większa niż 100 (teoretycznie i praktycznie), tylko płaszczyzna symetrii nie zmienia długości przy gięci (zwijaniu) materiał bliżej środka jest ściskany (skracany) a dalej od środka rozciągany (wydłużany) co dla grubości 3mm daje na średnicy zewnętrznej + 3[mm] (2*1.5 od płaszczyzny symetrii blachy) czyli obwód zewnętrzny będzie wynosił Pi*(D+3mm) gdzie D=100/Pi wychodzi 100+3*Pi [mm]. Fazowanie blachy tylko zrobi V kształtny rowek nie zmieni natomiast wymiarów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skybert Opublikowano 1 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2012 Pytanie do praktyków. Jeśli zwiniemy pasek blachy grubości 3 mm i długości 100 mm to otrzymamy walec o obwodzie zewnętrznym 97mm, 100mm czy 103 mm? Nie mam pojęcia jak dobrać wycinki łuków przy siatce stożka, stąd to pytanie. Teoretycznie obwód się nie zmieni dalej będzie 100 mm ale w praktyce zewnętrzna warstwa blachy nieznacznie się rozciągnie w trakcie zwijania i uzyskasz długość obwodu troche większą niż 100mm. Zależy to od promienia gięcia. W tym przypadku promień będzie bardzo duży (na pewno ma to być 10 cm? Pewnie 1000mm czyli 1 m? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrblaha Opublikowano 12 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2012 Czy ktoś w swoim fermentatorze stożkowym ma może wziernik? W moim się trafił i nie wiem czy zostawić, czy wycinać i zaspawać dziurę... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
henry Opublikowano 12 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2012 Jak jest w w pokrywie (górnej części) to ja bym zostawił, ale trzeba pamiętać, że to dodatkowy zakamarek do dokładnej dezynfekcji. Ale jeśli jest w ścince bocznej i jeszcze na dodatek poniżej górnego poziomu fermentującej brzeczki to raczej bym usunął.. nic nie wnosi.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aleksander Opublikowano 18 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2014 (edytowane) Proszę usunąć wpis. Doczytałem i już jest nie ważny. Edytowane 18 Listopada 2014 przez Aleksander Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi