maxikaz Opublikowano 13 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2016 (edytowane) #33 20150109 Milk Stout Strong Słody: Pale Ale - 4,3kg Monachijski I - 0,5kg Karmelowy 150 - 0,5kg Płatki jęczmienne - 0,4kg Czekoladowy jasny - 0,3kg Jęczmien prażony - 0,2 kg Pszenica prażona - 0,2 kg Karmelowy żytni - 0,1kg Chmiele: Polaris - 20g Drożdże - gęstwa z FM13 po #32 Dodatki: Laktoza - 0,5kg Zacieranie w 17L wody: 66°C - 60min 78°C - 15min Wysładzanie ciągłe 15L wody. Gotowanie 60min Polaris - 20g - 60min Uzyskane 22L brzeczki. Po wlaniu 1L startera z 170ml gęstwy po #32 FM13 wyszło 23L 18,4Blg Temperatura fermentacji 19°C 20.01 przelane na cichą, zeszło do 7,5Blg 31.01 butelkowanie 21L z doatkiem 130g glukozy(2,4vols), zeszło do 6,5-7Blg, 42x0,5 Edytowane 31 Stycznia 2016 przez maxikaz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxikaz Opublikowano 6 Marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2016 (edytowane) #34 20150205 Rye stout Słody: Pale Ale - 4,0kg Żytni - 0,8kg Karmelowy żytni - 0,2kg Czekoladowy jasny - 0,2kg Czekoladowy żytni - 0,2kg Jęczmień prażony - 0,2kg Pszenica prażona - 0,2 kg Chmiel: Challenger - 100g Drożdże - gęstwa z FM13 po #33 Zacieranie w 17L wody: 63°C - 75min 78°C - 15min Wysładzanie ciągłe 15L wody. Gotowanie 60min Challenger - 100g - 60min Uzyskane 25L brzeczki 15,2Blg Temperatura fermentacji 19°C 17.02 przelane na cichą, zeszło do 5,5Blg 28.02 butelkowanie 24L z dodatkiem 150g cukru (2,5vols), zeszło do 4,5Blg, 48x0,5 Edytowane 6 Marca 2016 przez maxikaz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxikaz Opublikowano 6 Marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2016 #35 20150306 Dry stout Słody: Pale Ale - 3,0kg Monachijski I - 0,7kg Płatki jęczmienne - 0,6kg Karmelowy żytni - 0,2kg Czekoladowy jasny - 0,2kg Czekoladowy żytni - 0,2kg Czekoladowy jasny - 0,2kg Jęczmień prażony - 0,4kg Chmiel: Challenger - 50g Marynka - 25g Drożdże - gęstwa z FM13 po #34 Zacieranie w 14L wody: 63°C - 45min 72°C - 15min 78°C - 15min Wysładzanie ciągłe 17L wody. Gotowanie 60min Challenger - 50g - 60min Marynka - 25g - 30min Uzyskane 23L brzeczki 14Blg Temperatura fermentacji 19°C Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się