Skocz do zawartości

Warzone w Piwnej


szejk

Rekomendowane odpowiedzi

Dziś miało miejsce warzenie pierwszej warki pod "przed chwilą przeze mnie wymyślonym" szyldem. Inicjatywa powstała podczas pierwszego wspólnego warzenia w pubie Piwna Stopa w Poznaniu, a założenie jest dość proste - raz w miesiącu (lub częściej, jak będzie czas i wena) warzymy coś odjechanego, jednorazowego i wspólnego.

 

Warka #1 została dziś uwarzona i jest to American Bitter, którego parametry w kolejnym poście doda kolega sebek.

Edytowane przez szejk
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

27.11.14

Warka #1 American Bitter 12,5blg

 

Wiedeński - 3,2kg

Carapils - 0,5kg

Płatki owsiane błyskawiczne - 0,4kg

 

Zacieranie:

70°C - 68°C - 60'

78°C - 15'

 

Gotowanie 60'

 

Iunga 11% - 25g - FWH

Mosaic - 28,4g - 0'

 

Drożdże S-04 zadane w 18°C. temp. otoczenia 15°C. Wyszło jakieś 20l

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.