szejk Opublikowano 27 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2014 (edytowane) Dziś miało miejsce warzenie pierwszej warki pod "przed chwilą przeze mnie wymyślonym" szyldem. Inicjatywa powstała podczas pierwszego wspólnego warzenia w pubie Piwna Stopa w Poznaniu, a założenie jest dość proste - raz w miesiącu (lub częściej, jak będzie czas i wena) warzymy coś odjechanego, jednorazowego i wspólnego. Warka #1 została dziś uwarzona i jest to American Bitter, którego parametry w kolejnym poście doda kolega sebek. Edytowane 28 Listopada 2014 przez szejk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebek Opublikowano 2 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2014 27.11.14 Warka #1 American Bitter 12,5blg Wiedeński - 3,2kg Carapils - 0,5kg Płatki owsiane błyskawiczne - 0,4kg Zacieranie: 70°C - 68°C - 60' 78°C - 15' Gotowanie 60' Iunga 11% - 25g - FWH Mosaic - 28,4g - 0' Drożdże S-04 zadane w 18°C. temp. otoczenia 15°C. Wyszło jakieś 20l Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się