Kuczmen Opublikowano 22 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2015 Piwo butelkowałem 3 stycznia. Dziś była pierwsza próba. Smakuje świetnie. Mogłem sypnąć coś chmielu na zimno, bo aromat jest dość delikatny. Leciutkie "syknięcie" było, ale piwo jest marnie nagazowane (bardzo leciutko). Czy możliwe, że to przez niską temperaturę otoczenia podczas refermentacji (10-12 stopni)? Czy powinienem przenieść piwo w cieplejsze miejsce (17-18 stopni)? PS. Dział chyba nieprawidłowy, ale chciałbym, żeby wszystko o tym piwie było w 1 temacie. Może komuś się kiedyś przyda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekKocurek Opublikowano 22 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2015 Zimno. Przenieś w cieplejsze. Przecież tak Ci napisałem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się