IMERGROUP Opublikowano 11 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2009 Witam, Ciśnienie CO2 w KEG-u rośnie wraz ze wzrostem temperatury. Wzrost temperatury o 10stopni spowoduje zrost ciśnienia o ok. 0,8Bar. Powoduje to, że piwo jest bardziej gazowane i leje się z dużą ilością piany z KEG-a! Ten problem rozwiązali Duńczycy. Ściągam aktualnie regulatory na test do Polski. Urządzenie przynosi duże oszczędności. Zapraszam wszystkich do dyskusji na ten temat. Udostępnię na forum wyniki testu tego regulatora po przeprowadzeniu prób. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darko Opublikowano 11 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2009 Witam, Ciśnienie CO2 w KEG-u rośnie wraz ze wzrostem temperatury. Wzrost temperatury o 10stopni spowoduje zrost ciśnienia o ok. 0,8Bar. Powoduje to, że piwo jest bardziej gazowane i leje się z dużą ilością piany z KEG-a! Nieprawda. Ciśnienie w KEGu rośnie ponieważ po pierwsze maleje rozpuszczalność CO2 w piwie. Im cieplejsze piwo, tym mniej jest nagazowane. A pieni się dlatego, że gaz szybko się uwalnia z piwa. Jak mamy dyskutować o czymś, czego nie widzieliśmy na oczy, czego ponoć nie ma na rynku? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 11 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2010 I jak -sprawdzileś o co biega? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się