zgoda Opublikowano 27 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2015 Ja zacieram od początku. Jak chcę mniej palone, to daję Carafę Special. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jankoś Opublikowano 27 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2015 (edytowane) Dzięki za porady, zależy mi na solidnej paloności Jeszcze dopytam: czy 0,25kg jęczmienia palonego i 0,25kg czekoladowego 1200 wraz z 2kg pale ale, 1,5kg monacha i 0,3 karmelowego 600 będzie w miarę dobrą opcją na chocolate milk stout? Na goryczkę Marynka, do gotowania jeszcze 0,5kg laktozy. Zacieranie 65-66C przez 70min. Edytowane 27 Marca 2015 przez jankoś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kospi Opublikowano 30 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2015 Żeby nie liczyć przypadających blg na laktoze wystarczy ze dodasz ja razem z cukrem do refermentacji oczywiscie uprzednio rozpuszczonej w przegptowanej wodzoe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się