micd84 Opublikowano 24 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2015 Zamierzam uwarzyć niedługo piwo w stylu Christmas Ale ok. 21 Blg i poleżakować do następnych świąt żeby smak się ładnie ułożył. Ogólnie wiem że jest to wskazane dla mocnych piw ale w przypadku piwa świątecznego mamy przyprawy - czy długie leżakowanie wpłynie pozytywnie na smak czy jednak lepiej pić takie piwa wcześniej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawodzu Opublikowano 24 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2015 Ja swoje robiłem we wrześniu i wszyscy się zachwycali w lutym jak się mi już kończyło to piwko. Nie przepadam za tym stylem ale chyba zrobię go w kwietniu, żeby długo leżakowało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzyko Opublikowano 24 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2015 Ja moje wigilijne robiłem w sierpniu 2013r. W grudniu było niezłe (to moja subiektywna opinia, bo nie przepadam za mocno przyprawowymi piwami), a w te święta chyba jeszcze lepsze. Mój wniosek: długie leżakowanie temu piwu nie szkodzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się