seler Opublikowano 26 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2015 (edytowane) "Piwa Selersona" i "Browar selera" połączyły siły Dwa tygodnie temu uwarzyliśmy swoją pierwszą wspólną warkę, korzystając z możliwości lokalowych domu rodziców (niestety oddalonego o 200km) i mozliwości pozwalających robić warki 100l+ Na początek poszedł pomysł na IRA: 17kg pilzneński 5kg Pale Ale 2kg red 1kg crystal 0,25 palony jęczmień 140g marynka (własna) 100g challenger drożdże mongrove M07 Wyszło 120L 13BLG. Cz wykonania takiej warki niewiele dłuższy niż standardowej a od razu po 3 warki standardowe na głowę Edytowane 26 Stycznia 2015 przez seler Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m4jk Opublikowano 26 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2015 Z ciekawości: na czym warzycie w takich ilościach? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seler Opublikowano 26 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2015 Z ciekawości: na czym warzycie w takich ilościach? pożyczony gar 100l, pożyczony taboret gazowy, pozyczony fermentator 100l i 6 naszych własnych fermentatorów A ponieważ ten system się sprawdził to trzeba będzie zainwestować we własny sprzęt o takim "wybiciu" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się