Skocz do zawartości

Browar Selerów


seler

Rekomendowane odpowiedzi

"Piwa Selersona" i "Browar selera" połączyły siły :)

 

Dwa tygodnie temu uwarzyliśmy swoją pierwszą wspólną warkę, korzystając z możliwości lokalowych domu rodziców (niestety oddalonego o 200km) i mozliwości pozwalających robić warki 100l+

 

Na początek poszedł pomysł na IRA:

17kg pilzneński

5kg Pale Ale

2kg red

1kg crystal

0,25 palony jęczmień

 

140g marynka (własna)

100g challenger

 

drożdże mongrove M07

 

Wyszło 120L 13BLG.

 

Cz wykonania takiej warki niewiele dłuższy niż standardowej a od razu po 3 warki standardowe na głowę :)

Edytowane przez seler
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Z ciekawości: na czym warzycie w takich ilościach? :okey:

 

pożyczony gar 100l, pożyczony taboret gazowy, pozyczony fermentator 100l i 6 naszych własnych fermentatorów :)

A ponieważ ten system się sprawdził to trzeba będzie zainwestować we własny sprzęt o takim "wybiciu" :)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.