beleg Opublikowano 27 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2015 Witam Zamierzam uwarzyć pierwsze brown, ułożyłem recepturę na 22l wg ProMash powinno być: 13 blg 40 ebc 33 ibu zasyp: monachijski 24 1kg pale ale 2,6kg płatki owsiane 0,4kg karmelowy 30 strzegom 0,5kg pszeniczny 0,4kg czekoladowy 400 strzegom 0,2kg karmelowy 600 strzegom 0,1 kg Zacieranie infuzyjne 67C Chmiele: 60 min chalenger 30g 0 min EKG lub chalenger 25g Jest to wariacja na temat brown porter w którym karmelowość powinna dominować, jednak czy z ilością karmeli nie przesadziłem? W założeniu piwo ma leżakować po zabutelkowaniu ok. 3 miesiące i dopiero po tym czasie będzie degustowane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Opublikowano 27 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2015 Undeath coś takiego robił, jest bardzo zadowolony z efektu. http://www.piwo.org/topic/6887-browar-undeath-czyli-warzone-na-uboczu-w-bytomiu-odrzanskim/page__st__920#entry320918 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się