PiwoLab Opublikowano 1 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2015 (edytowane) Pomiar temperatury "in-line" rozwiązałem w sposób przedstawiony na poniższych zdjęciach. Dzięki takiemu rozwiązaniu w prosty sposób skalibrowałem czujniki temperatury PT100 w swojej instalacji herms. Również ten sposób zastosowałem do pomiaru temperatury w czasie chłodzenia brzeczki w wymienniku płytowym. Tam za wymiennikiem mam termometr tarczowy bimetaliczny analogowy. Ustalenie temperatury na nim to co najmniej kilkanaście sekund. Thermapen potrzebuje zaledwie 2-3 sekund. Co potrzebujemy: - szybkozłączki żeńską i męską (typ szybkozłączki dopasowany do swojej instalacji, u mnie camlocki), - trójnik, - jedną lub dwie redukcje (nie znalazłem jednej z przejściem 1/8 na 1/2, dlatego zastosowałem dwie redukcje odpowiednio 1/8 na 1/4 i 1/4 na 1/2 a przy przyłączce 1/4" wystarczy jedna redukcja 1/4 na 1/2), - przyłączkę zaciskową odpowiednią do sondy temperaturowej, - oringi na sondę temperaturową. Zamiast jednej, czy dwóch redukcji i przyłączki można zastosować jedną przyłączkę taką jak tutaj. Edytowane 12 Lutego 2015 przez PiwoLab moon i qub 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qub Opublikowano 2 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2015 Super! Właśnie takiej redukcji szukalem zeby wmontowac w kega. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Swiaderny Opublikowano 2 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2015 A w Polsce jest gdzieś do kupienia? Bo widzę, że wszelkie pierdoły z kwasówki są droższe niż u nas.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiwoLab Opublikowano 12 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2015 (edytowane) W Polsce trudno kupić i będzie raczej dużo drożej. Choćby w schwer.pl - redukcja i przyłączka. Oczywiście w przyłączce rezygnujemy z pierścienia zaciskowego, a w to miejsce dajemy oring(i). Edytowane 12 Lutego 2015 przez PiwoLab Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Swiaderny Opublikowano 12 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2015 Zamówiłem u Chińczyka.. Resztę kwasówki kupuję tutaj bo taniej i odbiór na miejscu mam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
moon Opublikowano 13 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2015 W ITALINOX można kupić bezpośrednią przejściówkę 1/2 na 1/8 Redukcja gw 1/2 na 1/8 AISI 304 - 4,40 zł/szt (podejrzewam że netto) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flbc.piaseczno Opublikowano 27 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2015 Polecam HECO CROMOSTAL PEPES. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi