Skocz do zawartości

Brewkit z cukrem inwertowanym - proszę o praktyczne porady.


ajc333

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Chciałbym w kolejnych warkach dać cukier inwerowany (już sobie go na próbę zrobiłem). Czytałem już wiele postów na ten temat i proszę o wypowiedź mądrzejsze głowy. Zakładając, że drożdże dostaną do jedzenia cukier inwertowany, to mogę się spodziewać lepszego odfermentowania całości, niż w przypadku, gdy dodam sacharozy lub glukozy. Czy zamiast ekstraktu niechmielonego (dodawałem Malt Extract Light 1,7kg) mogę dodać do brzeczki np. 2 litry syropu inwertowanego? Chciałbym trochę urozmaicić warzenie z brewkitów i zacząć dodawać słody (namaczane) oraz chmiel, gdyż ze względu na małe dziecko nie zanosi się, żebym mógł rozpocząć samodzielne zacieranie.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.