Rozanm Opublikowano 8 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2015 Witam, Jestem zupełnie początkującym... za sobą mam 4 warki. Pierwsza to niestety pszeniczniak z którego jetem średnio zadowolony... no cóż... pierwsze śliwki robaczywki. Później było już tylko lepiej... Potrzebuję pomocy... tzn kogoś kto wprowadziłby mnie w temat piwowarstwa od tej trochę bardziej fachowej strony. Tzn style piwa, wpływ składu słodów na smak, wpływ rodzaju chmieli na smak oraz użytych drożdży na smak. Jeśli chodzi o sprawy biochemiczne, tzn działanie enzymów i rozkład skrobi na cukry fermentowane i niefermentowalne to mam w miarę opanowane. Jeśli chodzi o sprzęt i miejsce to tutaj nie ma żadnego problemu!!!! Pomoże ktoś???? Maciek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się