Skocz do zawartości

Gliwice/Mikołów


Rozanm

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Jestem zupełnie początkującym... za sobą mam 4 warki. Pierwsza to niestety pszeniczniak z którego jetem średnio zadowolony... no cóż... pierwsze śliwki robaczywki. Później było już tylko lepiej...

Potrzebuję pomocy... tzn kogoś kto wprowadziłby mnie w temat piwowarstwa od tej trochę bardziej fachowej strony. Tzn style piwa, wpływ składu słodów na smak, wpływ rodzaju chmieli na smak oraz użytych drożdży na smak. Jeśli chodzi o sprawy biochemiczne, tzn działanie enzymów i rozkład skrobi na cukry fermentowane i niefermentowalne to mam w miarę opanowane.

Jeśli chodzi o sprzęt i miejsce to tutaj nie ma żadnego problemu!!!!

Pomoże ktoś????

Maciek

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.