Staszku Opublikowano 12 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2015 (edytowane) Które lepsze Optima czy Strzegom Kupować będę i mam dylemat. Edytowane 12 Lutego 2015 przez Staszku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kordas Opublikowano 12 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2015 O ile się nic nie zmieniło to Strzegom ma większy wybór. Kupowałem ze Strzegomia, kupowałem i z Optimy, teraz kupuję głównie z Optimy bo nie widziałem różnicy, a zakup wychodził mi taniej - ktoś mi odbierał, a ja odbierałem od tej osoby więc nie płaciłem za wysyłkę. Dlatego jeśli myślisz o zakupie słodów, które są w ofercie obu dostawców to ja bym wybrał to co tańsze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk.B Opublikowano 12 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2015 No to Strzegom troszkę tańszy. Chociaż nie wiem czy to z winy słodów ale z moich obserwacji wynika jedna rzecz.. Jak robiłem na słodach Weyermann to piwo wychodziło mi bardzo klarowne natomiast 3 już warka na Strzegomskich i z tą klarownością nie ma tragedii ale do końca zadowolony nie jestem. Nie wykluczam możliwości mojego błędu ale wcześniejsze wychodziły bardziej klarowne. Zamówiłem już mech irlandzki i zobaczymy co z tego wyjdzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 12 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2015 Dlaczego nie Weyerman? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Staszku Opublikowano 12 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2015 Weyerman to też opcja. Tylko droga ponad 2 zł/kg. Czy warto przepłacać?! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 12 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2015 Jeśli to kwestia ceny to czym problem? Szukasz który tańszy i kupujesz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Staszku Opublikowano 12 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2015 Nie znam, doświadczenia nie wiele mam, więc się pytam czy warto. Czym się różnią Planuję belgów serie zrobić i chcę dobre. A jeśli przepłacać nie muszę..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szejk Opublikowano 12 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2015 Optima ma ten plus, że dla każdej partii słodu udostępniają aktualny atest ze wszystkimi parametrami, co ponoć bardzo nie podoba się słodowni Strzegom (ile w tym prawdy nie wiem, takie mam info od technologa z Optimy). No i można zamówić u nich generalnie dowolną ilość słodu. Nawet jak potrzebujesz jakąś śmieszną ilość słodu jak np. 100 g pilzneńskiego, to Ci tyle sprzedadzą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Opublikowano 12 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2015 Spróbuj, to się dowiesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi