schloss Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Ha, ale mam dziś tempo postów- jeszcze dostanę bana za spamowanie Moje kolejne pytanie tyczy się jednak tego urządzenia http://www.browar.biz/sklep.php?ids=2&id=112 Czyli worek zacierny Po kijek mam wiercić otworki, przerabiać lodówki turystyczne, jak można zakupić takie cudo. Tylko coś mi nie gra - gdyby to było takie skuteczne, już dawno każdy by używał i nawet tu na piwo.org by nie było o tym informacji.. Mętlik do kwadratu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dori Opublikowano 30 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2007 worek zacierny Po kijek mam wiercić otworki, przerabiać lodówki turystyczne, jak można zakupić takie cudo. Tylko coś mi nie gra - gdyby to było takie skuteczne, już dawno każdy by używał i nawet tu na piwo.org by nie było o tym informacji.. Mętlik do kwadratu. Ja stosuję zwykłą kadź filtracyjną z BA, worka nie stosowałam i na razie nie zamierzam -zbyt dużo negatywnych opinii przeczytałam na ten temat . Poza tym i tak aby przeprowadzić filtrację trzeba mieć kadź filtracyjną, aby móc gdzieś umieścić worek zacierny. Więc przynajmniej na początek wydaje mi się to zbędny zakup. Dla mnie (przy mojej posturze ) dość istotne jest również to, że nie wyobrażam sobie manewrowania workiem z kilkoma kilogramami gorących wysłodzin np. przenoszenia z kadzi zaciernej do kadzi filtracyjnej. A więc póki co zostanę przy "wiadrze z dziurkami". Ale, oczywiście to tylko moja opinia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
schloss Opublikowano 4 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2007 Dzięki za pomoc, poczytałem też trochę na zagranicznych stronach i potwierdziło się Twoje zdanie..Są poważne problemy z wysładzaniem ponoć.. Tak czy inaczej moje wiadro juz podziurkowane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi