JacekKocurek Opublikowano 11 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2010 Gratulacje także i ode mnie. Wreszcie, Pioturek poznałeś smak zwycięstwa . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 11 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2010 (edytowane) dzięki ludziska za miłe słowa gdyby ktoś zainteresowany był moja recepturą to wyglądała ona tak zasyp ok 44l pilzneński 3 kg pszeniczny 2,5 kg pszenica prażona 0,7 kg płatki pszeniczne 1,2 kg /wszystkie płatki błyskawiczne/ płatki jęczmienne 0,4 kg płatki owsiane 0,65 kg carahell 0,1 kg zacieranie 53°C zasyp 65°C 40 min 71°C 30 min podgrzanie do 78C gotowanie/chmielenie 70 min. Hallertau spalt 4% 30g początek Hallertau spalt 4% 30g 30 min. Saaz 30g 10 min. kolendra 13g 12 min. /koniecznie wyjąć z gara po tych 12 minutach/ curacao 50g 12 min. fermentacja drożdże Wyeast 3787 Trappist HG fermentacja burzliwa 10 dni fermentacja cicha 20 dni ot i tyle Edytowane 11 Maja 2010 przez josefik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 11 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2010 No proszę na płatkach błyskawicznych a dało radę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 11 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2010 Moje piwo to numer 65 we wiadomym wątku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pioturek Opublikowano 11 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2010 (edytowane) Bardzo dziękuje za gratulacje i oczywiście sam składam je również wszystkim uczestnikom a w szczególności laureatom. Bardzo się cieszę Zwłaszcza że był to mój pierwszy w życiu pils i w ogóle dopiero 12 warka !!! Najbardziej jednak cieszy mnie, że to bardzo przyjemne w moim przypadku jeśli chodzi o konkursy "prawo serii", trwające od grudnia tamtego roku, być może będzie zachęta dla przyszłych domowych piwowarów. Mam nadzieję że tak może się stać i Jeśli ktoś chciałby skorzystać z mojej receptury to zapraszam tutaj : http://www.piwo.org/forum/p47150-07-04-2010-16-30-58.html#p47150 ... a tymczasem pakuję medalowe piwo do lodówki, jutro w Częstochowie spotkanie Bractwa Piwnego Edytowane 11 Maja 2010 przez pioturek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 11 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2010 Jeśli ktoś chciałby skorzystać z mojej receptury to zapraszam tutaj : http://www.piwo.org/forum/p47150-07-04-2010-16-30-58.html#p47150 Data butelkowania:2010.04.06 No i wszystko jasne. Świerzutkie piwo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sziszi Opublikowano 11 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2010 Jeśli ktoś chciałby skorzystać z mojej receptury to zapraszam tutaj : http://www.piwo.org/forum/p47150-07-04-2010-16-30-58.html#p47150 Data butelkowania:2010.04.06 No i wszystko jasne. Świerzutkie piwo no moje to już trochę stare było http://www.piwo.org/forum/p34134-29-12-2009-21-18-16.html#p34134 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marusia Opublikowano 11 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2010 Liczy sie tylko flood który wygrał decyzją "publiczności ' ? ja kibicuję Krzyśkowi i uważam że został skrzywdzony ze względów proceduralnych :rolleyes: Widzę, że strasznie Cię boli sposób wyłonienia zwycięzcy. Rozumiem, że jakby Sensor odgórnie tak zadecydował, to byś nie marudził? szkoda' date=' że nie udało się być osobiście...[/quote']Nooo, brakowało jednego sklepu. Homebrewing zapraszaliśmy, a właściwie Tomka osobiście, w dowolnej formie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 11 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2010 Widzę, że strasznie Cię boli sposób wyłonienia zwycięzcy. Rozumiem, że jakby Sensor odgórnie tak zadecydował, to byś nie marudził? Boli , nie boli ale przyznasz że lekkie nagięcie regulaminy było :rolleyes: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marusia Opublikowano 11 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2010 Boli , nie boli ale przyznasz że lekkie nagięcie regulaminy było :rolleyes: Nie odpowiedziałeś na moje pytanie, zadane w dedykowanym regulaminowi temacie na browar.bizie - czy wg Ciebie miałam ściągać w niedzielę Sensora z Poznania na dogrywkę, zatem myślę, że pora skończyć to biadolenie. Jako organizator powinieneś zdawać sobie sprawę, że czasem trzeba podejmować szybkie decyzje, nie rozumiem, dlaczego muszę Ci to tłumaczyć :rolleyes: Po za tym - piłeś piwo Flooda i Josefika w ślepym teście? Chyba nie, zatem daruj sobie komentarze o pokrzywdzeniu Josefika. Nie po raz pierwszy na konkursie powstała taka sytuacja i pewnie będą się powtarzać - ale specjalnie dla Ciebie zmienię zapis w regulaminie na bardziej realistyczny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 11 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2010 Może warto przewidzieć takie sytuacjie w regulaminie i nie było by problemu. Ale że to pierwszy raz to dajmy już spokój Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 11 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2010 a dyć już dajta spokój Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marusia Opublikowano 11 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2010 Może warto przewidzieć takie sytuacjie w regulaminie i nie było by problemu. Ale że to pierwszy raz to dajmy już spokój Tak, będzie przewidziane, że organizatorzy decydują o formie dogrywki. A ja dalej czekam na odpowiedź Anteksa na moje pytanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 11 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2010 a dyć już dajta spokój Heeee, udało się. Twój post to nr 50000. Gratulacje !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 11 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2010 Dałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 11 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2010 co za nieprzerwane pasmo sukcesów strach wychodzić z domu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 11 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2010 co za nieprzerwane pasmo sukcesów strach wychodzić z domu Trochę podciągłem z postami. Stawiałem na Marusię lub Anteksa w tej rozmowie, ale dałeś czadu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 11 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2010 (edytowane) ale to niezamierzone było jak napiszę dwa posty dziennie to dużo edit gdybym wiedział to może coś bardziej ambitnego bym napisał Edytowane 11 Maja 2010 przez josefik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 11 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2010 A ja dalej czekam na odpowiedź Anteksa na moje pytanie. Nie wiedziałem że podsumowanie konkursu będzie dopiero następnego dnia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 11 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2010 A ja dalej czekam na odpowiedź Anteksa na moje pytanie. Nie wiedziałem że podsumowanie konkursu będzie dopiero następnego dnia Również myślałem że podsumowanie robi się po konkursie, ale nie jest to widocznie reguła. Będąc w Brennej widziałem co nie co jak przebiegają prace. Tam liczono od razu (wtedy wiadomo że jest dogrywka i jedzie się dalej). Sprawa się rypsła i trza myśleć co za rok. Mam nadzieję że uda mi się już za rok wybrać, było by mi miło zagościć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marusia Opublikowano 11 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2010 Nie wiedziałem że podsumowanie konkursu będzie dopiero następnego dnia W cytowanym przez Ciebie moim poście, w którym zgłosiłeś swoją uwagę, widnieje informacja, z jakiego powodu dogrywka odbyła się taki, a nie inny sposób. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marusia Opublikowano 11 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2010 Również myślałem że podsumowanie robi się po konkursie, ale nie jest to widocznie reguła.. Nie ma żadnego "musu" robienia podsumowania po konkursie. Wszak formularze są i wyniki nie znikają przez noc Antoś kilka godzin lał piwo do kubków, zatem ze względu na jego dobro liczenie zostało odłożone na dzień następny. W końcu oprócz pracy trzeba tez się trochę pobawić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 11 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2010 Oczywiście, dyć o to chodzi w tej imprezie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2artur2 Opublikowano 11 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2010 Serdeczne gratulacje dla zwycięzców ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo70 Opublikowano 11 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2010 Jeden jacer tylko nie ustąpił pola Powiedział bym że jeszcze josefik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi