Skocz do zawartości

Browar Czarny Kapsel


dziadek63

Rekomendowane odpowiedzi

  • 1 miesiąc temu...
  • Odpowiedzi 54
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Warka #14

Witbier

 

słód pilzneński 2 kg

słód pszeniczny 0,5 kg

płatki orkiszowe 0,8 kg

płatki owsiane 0,4 kg

mąka pszenna 0,2 kg

 

Zacieranie:

Płatki i mąka skleikowane z dodatkiem 250g słodu pilzneńskiego w ok. 7l wody.

65°C - 100 min

72°C - 40 min

 

Gotowanie: 70 min

Marynka 30g/70 min

kolendra 8g, curacao 10g /15 min

kolendra 8g, curacao 10g /5 min

 

Drożdże Safbrew S-33

 

Do fermentora trafiło ok. 20l brzeczki, 11,5°Blg, fermentacja w 18°C.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 1 miesiąc temu...
  • 2 tygodnie później...

Warka #15

 

Ciemne dymione

(2 czerwca 2012)

 

słód pilzneński 0,7 kg

słód monachijski 2,3kg

słód jęczmienny wędzony bukiem 1 kg

słód karmelowy jasny 0,15 kg

słód karmelowy ciemny 0,2 kg

 

Zacieranie:

65°C - 50 min

72°C - 10 min

 

Gotowanie: 60 min

marynka (granulat) 25g /60 min

lubelski 25g/15 min

mech irlandzki 3g /15 min

 

Drożdże Saflager W-34/70

 

Do fermentora trafiło ok. 21l brzeczki, 12°Blg

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 1 miesiąc temu...

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.