dziadek63 Opublikowano 10 Marca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2012 Marcowe trafiło do butelek (36 szt.) + 1l rezerwy + 25g glukozy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadek63 Opublikowano 14 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2012 Warka #14 Witbier słód pilzneński 2 kg słód pszeniczny 0,5 kg płatki orkiszowe 0,8 kg płatki owsiane 0,4 kg mąka pszenna 0,2 kg Zacieranie: Płatki i mąka skleikowane z dodatkiem 250g słodu pilzneńskiego w ok. 7l wody. 65°C - 100 min 72°C - 40 min Gotowanie: 70 min Marynka 30g/70 min kolendra 8g, curacao 10g /15 min kolendra 8g, curacao 10g /5 min Drożdże Safbrew S-33 Do fermentora trafiło ok. 20l brzeczki, 11,5°Blg, fermentacja w 18°C. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadek63 Opublikowano 19 Maja 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2012 Witbier zabutlekowany z dodatkiem 140 g glukozy, 3°Blg. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadek63 Opublikowano 3 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2012 Warka #15 Ciemne dymione (2 czerwca 2012) słód pilzneński 0,7 kg słód monachijski 2,3kg słód jęczmienny wędzony bukiem 1 kg słód karmelowy jasny 0,15 kg słód karmelowy ciemny 0,2 kg Zacieranie: 65°C - 50 min 72°C - 10 min Gotowanie: 60 min marynka (granulat) 25g /60 min lubelski 25g/15 min mech irlandzki 3g /15 min Drożdże Saflager W-34/70 Do fermentora trafiło ok. 21l brzeczki, 12°Blg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadek63 Opublikowano 18 Lipca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2012 Warka nr 15 trafiła dzisiaj do butelek (38 szt.) +100g glukozy, 3°Blg. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się