zxcvbnmn Opublikowano 18 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2015 Witam Zwracam się do was z prośbą aby ocenić stan garów emaliowanych. Czy nadają się one do zacierania/gotowania lub podgrzewania wody? Gar 20l Zdjęcie odwzorowuje ilość "zniszczeń" względem całej powierzchni garnka. Gar 15l Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gigo Opublikowano 18 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2015 jeżeli umiesz to po cynuj to cyną i będzie dobrze , aż takiej tragedii nie ma. zxcvbnmn 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzeju Opublikowano 18 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2015 (edytowane) Zdania na pewno będą podzielone. Złych posmaków i aromatów nie powinny Ci wprowadzać. Jakoś bardzo poobijane nie są i rdzy chyba tam nie widać więc nie jest tak źle. Jedyny minus to kwestie zdrowotne, to są metale ciężkie, ale ja się tam nie znam. Odsyłam tu do wujka Google. Poza tym 15 i 20 l to są niewielkie pojemności, chyba że myślisz o warkach 15 litrowych. Samo podgrzanie wody np. do wysładzania powinno być mało szkodliwe, jak nie znikome. Edyt. literówka Edytowane 18 Marca 2015 przez dzeju zxcvbnmn 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zxcvbnmn Opublikowano 18 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2015 (edytowane) Nie mam zamiaru na nich warzyć wielu warek. Na jedną bardzo się uparłem. Ona będzie miała decydujący głos, czy dalej będzie keg z modyfikacjami. Może spróbuję zakleić silikonem akwarystycznym. Wyczytałem, że na kilka warek wytrzyma. Edytowane 18 Marca 2015 przez zxcvbnmn Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gigo Opublikowano 18 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2015 silikon też dobre rozwiązanie ,,ktoś na forum tak robił zxcvbnmn 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zxcvbnmn Opublikowano 18 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2015 http://www.piwo.org/topic/1832-garnek-z-targu/?p=30135 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafael52 Opublikowano 18 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2015 Używam gara 30 L z podobnymi ubytkami. Na żelazo nikt się nie skarżył. zxcvbnmn 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gigo Opublikowano 18 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2015 zrób pierwsza warkę i nie patsz na te odpryski , na pewno ci się spodoba warzenie ,a jak ci piwko posmakuje to sobie kupisz lepsze gary (moje pierwsze garnuszki miały większe odpryski i jakoś jeszcze żyje i żelazem mi się nie beka) ,,powodzenia i udanych warek życzę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zxcvbnmn Opublikowano 19 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2015 Dziękuję za słowa otuchy i za poświęcony czas nad tym tematem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zxcvbnmn Opublikowano 19 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2015 Wiem, że piszę post pod postem jednak wnoszę nowy wątek. Osoby, które zobaczyły już post nie będą okazji pomóc mi po raz kolejny. Nie chciałem tworzyć nowego tematu. Czy wy również mieliście problem, że po nakłuciu wężyka z oplotu, wąż ze środka nie wyszedł w całości? Moim zdaniem przy końcówce jeszcze zostało trochę gumy. Według mnie wyprzenie nic raczej nie da, ponieważ posmaki i tak zostaną. Chciałbym się dowiedzieć czy ktoś również miał taki problem? Czy zostało mi tylko odcięcie drugiego końca, pozbycia się gumy i ponowne złączenie, którego wolałbym uniknąć? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gigo Opublikowano 19 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2015 (edytowane) tu kolega z forum robi fajne filmiki ,,pooglądaj na pewno dużo ci pomogą przy warzeniu a ty masz filmik o wężyku filtracyjnym z oplotu https://www.youtube.com/watch?v=X7CzcWJf7rw Edytowane 20 Marca 2015 przez gigo zxcvbnmn 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi