gliko Opublikowano 28 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2015 (edytowane) Witam Czy ktoś orientuje się jak można zrobić rurkę jak w tym poście. Z czego ona jest wykonana i w jaki sposób? Ostatnio próbowałem zrobić coś podobnego podgrzewając we wrzątku plastikowa rurkę do której wnętrza nasypałem piasku, ale i tak przy wyginaniu rurka na zgięciu się deformowała i przekrój praktycznie zamykał. Napisałem PW do tej osoby, ale już długi czas nie zaglądał na forum. Pozdrawiam Edytowane 28 Marca 2015 przez gliko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gigo Opublikowano 28 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2015 może coś sobie tu dopasujesz jest tam sporo rurek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lusterko87 Opublikowano 28 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2015 Biowin9http://www.biowin.pl/biowin/wino-piwo-destylaty/win-akcesoria-plastik-/wezyki-do-sciagania-alkoholi/wezyk-do-obciagu-wina)oferuje gotowe rozwiązanie, ale otwór w reduktorze jest dosyć wysoko... gliko 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gliko Opublikowano 28 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2015 (edytowane) Dzięki za pomoc Lusterko, chyba się na takie rozwiązanie zdecyduje. Szkoda że ta końcówka jest szklana, ostatnio używając takiej niezdarnie ją upuściłem i się potłukła, dlatego szukam czegoś z plastiku. Dla zainteresowanych tu jest poradnik jak plastikowe rurki zagiąć, a tu jest gotowiec. Nie mogę tylko znaleźć z jakiego materiału są te rurki bo cena z kosztem transporu jest wysoka i na pewno znalazło by się tańsze zamienniki Edytowane 28 Marca 2015 przez gliko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marciu11 Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Można kupić rurkę z zaworkiem grawitacyjnym. Na ciepło zasklepić jeden koniec (nawet zapalniczką rozgrzać na około po obwodzie i w chwili gdy zrobi się mocno plastyczna < szklisto-płynna> skręcić wzdłuż osi aż się zasklepi i lekko wyciągnąć - gdy już trochę stwardnieje odciąć nadmiar i wyrównać) i wykonać otwór na pożądanej przez nas wysokości w bocznej ściance rurki (też można na ciepło, lub wiertłem). - Plastikowe, nie tłukące i dostosowane do indywidualnych potrzeb. Sam miałem tak zrobić kiedyś, ale jak nie zakupiłem wtedy drugiej rurki do rozlewu, tak nie zrobiłem tego do dziś - A to zapomnę a to szkoda kasy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi