jacer Opublikowano 7 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2009 Blg 17,5. warzone 01.06.2008 piana: niestety uciekło z butelki, będąc ostatnio ostrożnym całość trafiła do kufla, drobna, gęsta, biała, opadła do dywanu, kolor: lekko wpadające w czerwień, duże nasycenie poderwało farfucle z dna, pływają w kuflu, dolanie niecałej reszty z butelki sprawiło, że jest mętne, zapach: owocowy, brzoskwinie, morele, coś w te bańke, może lekkie cytrusy, arbuz, smak: lekko kwaskowe, owocowe, lekko cierpkie, słodkie i goryczkowe, smaczne, wysycenie: ok. PS Osobiście preferuje butelkowanie mocnych, zwłaszcza belgijskich, piw do butelek 0,33l przez co można je nalać do kielicha. czepiam się Smaczne piwo, jakie to drożdże? PS 2 teraz dopiero skumałem, że to piwo ma prawie półtora roku. Cały czas sugerowałem się miesiącem i odkładałem degustację. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dori Opublikowano 7 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2009 Ale starocia odkryłeś i na dodatek narzekasz że za dużo Drożdże to Wyeast 1388 - Belgian Strong Ale. Dzięki za ocenę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi