Korzeniu Opublikowano 8 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2009 Witam Dziś przelałem na cichą Dubbla, odzyskałem gęstwę w której pełno jest brązowych farfoclii,mam dylemat czy to powszechne zjawisko czy coś poszło nie tak , wyglada to tak jakby zrobił sie jakiś kożuszek który opadł na dno, zresztą na boku fermentatora było coś takiego ale już zaschniętego, boję się ze jeśli użyje tej gęstwy do następnego piwa to będzie z tego jakiś kwach. To moja piata warka i wole dmuchać na zimne:-) Piwo po przelaniu na cichą nie wykazuje jakiś złych smaków. Pozdro Andrzej K. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kopyr Opublikowano 8 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2009 Najpewniej są to chmieliny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się