Skocz do zawartości

Gęstwa po Wyeast 1388 Belgian Strong Ale


Korzeniu

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

 

Dziś przelałem na cichą Dubbla, odzyskałem gęstwę w której pełno jest brązowych farfoclii,mam dylemat czy to powszechne zjawisko czy coś poszło nie tak , wyglada to tak jakby zrobił sie jakiś kożuszek który opadł na dno, zresztą na boku fermentatora było coś takiego ale już zaschniętego, boję się ze jeśli użyje tej gęstwy do następnego piwa to będzie z tego jakiś kwach. To moja piata warka i wole dmuchać na zimne:-)

Piwo po przelaniu na cichą nie wykazuje jakiś złych smaków.

Pozdro

 

Andrzej K.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.