Skocz do zawartości

Błędy nowicjusza.


szperaczz

Rekomendowane odpowiedzi

 

piwo mam gotowe do konsumpcji po mniej więcej miesiącu od butelkowania

 

Spore uogólnienie.

 

Bardzo spore i nie do końca prawdziwe... AIPA ostatnio nagazowała mi się w ciągu 2 dni do odpowiedniego stanu :) I już wtedy smakowała w porządku, choć po 2 tygodniach od zabutelkowania była jednak lepsza. Tak samo pszeniczki gotowe są do picia po tygodniu - i wtedy są najlepsze.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Zgadzam się z Wami. Pszenice będą dobre szybciej, RISy dłużej. Na pewno też miesięczne piwo nie będzie gorsze niż 2 tygodniowe.

Pisałem o swoich doświadczeniach. Mój FES i Coffee Milk Stout po miesiącu były zdecydowanie smaczniejsze niż po 2 tygodniach. Na pewno każdy kto robi piwa dla siebie, znajdzie swój złoty środek w tej kwestii. Na pewno kolega szperaczz również wraz z nabieraniem doświadczenia będzie się orientował kiedy jego piwa są najsmaczniejsze.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.