lukasmac Opublikowano 5 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2015 piwo mam gotowe do konsumpcji po mniej więcej miesiącu od butelkowania Spore uogólnienie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ThoriN Opublikowano 5 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2015 piwo mam gotowe do konsumpcji po mniej więcej miesiącu od butelkowania Spore uogólnienie. Bardzo spore i nie do końca prawdziwe... AIPA ostatnio nagazowała mi się w ciągu 2 dni do odpowiedniego stanu I już wtedy smakowała w porządku, choć po 2 tygodniach od zabutelkowania była jednak lepsza. Tak samo pszeniczki gotowe są do picia po tygodniu - i wtedy są najlepsze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
watson Opublikowano 5 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2015 Zgadzam się z Wami. Pszenice będą dobre szybciej, RISy dłużej. Na pewno też miesięczne piwo nie będzie gorsze niż 2 tygodniowe. Pisałem o swoich doświadczeniach. Mój FES i Coffee Milk Stout po miesiącu były zdecydowanie smaczniejsze niż po 2 tygodniach. Na pewno każdy kto robi piwa dla siebie, znajdzie swój złoty środek w tej kwestii. Na pewno kolega szperaczz również wraz z nabieraniem doświadczenia będzie się orientował kiedy jego piwa są najsmaczniejsze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się