darko Opublikowano 11 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2009 Weizenbock. Ekstrakt 17,5 °Blg, warzony 29.05.2009. Barwa wiśniowo-brązowa. Piana średnia, wysycenie średnie. Zapach słodowy, palony, trochę przypomina mi spalone kable. W smaku dosyć kwaskowe (orzeźwiające), słodowe, wytrawne (?). Na finiszu pojawia się palony słód, lekka wędzonka i trochę goździka. Ogólnie dobre, udział słodów palonych mógłby być trochę mniejszy. Dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dori Opublikowano 13 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2009 Dzięki Darko za ocenę Dziwny był ten Weizenbock Nie mogłam rozgryźć co z nim jest nie tak. Może faktycznie za dużo słodów palonych, dodatkowo chyba fermentacja poszła nie w tym kierunku co trzeba. Tak czy inaczej może kolejny Weizenbock będzie lepszy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się