Nachmieldalacz Opublikowano 24 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2015 Urządzenia standardowe, nie podejrzewam ich o zbytnie przekłamywanie wyników. Jak robię stauty na S-04 to rzeczywiście niżej niż 5 blg nie pokaże, ale US-05 dają radę Pisząc wytrawne zacieranie , mam na myśli 62 max 63 c Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamsky Opublikowano 24 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2015 Piwo ma 4,5 °P i zaraz leci w butelki, dziękuję wszystkim za wkład w wątek.17'tkę po 2 tygodniach do butelek? Rozumiem, że lubisz przegazowane AIPA? Spokojnie możesz zostawić jeszcze na te 2 tygodnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart3q Opublikowano 24 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2015 Tym bardziej po schłodzeniu pod koniec fermentacji - kompletnie tego nie rozumiem. Nie dość że dałeś wysoką temp na początek - gdzie tworzy się najwięcej estrów itp i powinna być niska - to obniżyłeś ją pod koniec, gdzie drożdże są słabe, dojadają swoje resztki i łatwo je uśpić. I jeszcze się dziwisz że masz wlokącą się końcówkę fermentacji...Daj to piwo do ciepłego jeszcze na tydzień- dwa i dopiero butelkuj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się