Patryk Opublikowano 2 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2015 Wcześniej trochę czytałem o chmieleniu szyszką, ale wnioski były takie, że jest raczej gorsza od granulatu, trzeba dać jej więcej, w sklepach jest mniejszy wybór itd. Czy stosowanie szyszki ma jednak jakieś zalety? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kris Piero Opublikowano 2 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2015 Po chmieleniu na zimno można użyć na goryczkę w następnej warce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kilis Opublikowano 2 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2015 Szyszka musi być zaraz po zbiorze dobrze zapakowana (najlepiej próżniowo) i dobrze przechowywana. Kupuję taką swieżynkę we wrześniu i tylko taką w zasadzie chmielę. Nie ma błota jak po granulacie. Aromat i smak uważam za lepszy. Jeden sezon przesiadłem się na granulat i powróciłem do szyszki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wolf83 Opublikowano 2 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2015 Kiedyś chmieliłem tylko granulatem. Ale gdy raz spróbowałem chmielić szyszką to mi się to spodobało. Plusów jest wiele. np. taki iż szyszka nie wykipi z gara podczas zadawania i nawet fajnie się ją filtruje. Dopóki nie zrobisz chmielenia szyszką to się nie przekonasz jak to jest Wtedy sobie porównasz chmiel w granulacie a w szyszce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się