seler Opublikowano 21 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2009 Czy ktoś próbował? Teoretycznie nie powinno być różnicy w stosunku do zwykłego bo teoretycznie cały cukier pownien się rozłożyć na alko i co2, ale wziąwszy pod uwagę różnorodność dostępnych cukrów (karmelowe, brązowe itp. amoże waniliowy ), ciekaw jestem Waszych doświadczeń. Do tej pory stosowałem suchy ekstrakt ale ze względu na trudności dozowania postanowiłem przerzucić się na cukier, zwłaszcza że jak doczytałem nie wpływa to na pogorszenie smaku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cieplyl Opublikowano 21 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2009 Do refermentacji dodaje się tak mało surowca, że nie ma znaczenia co dajesz. Może to być zwykły cukier, glukoza itp. Smaku i tak nie zmienisz wiec chyba szkoda zachodu z cukrem trzcinowym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yemu Opublikowano 23 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2009 syp buraczany i się nie przejmuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się