redachtor Opublikowano 21 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2009 Mam takie techniczne pytanko - ile powinien leżeć stout ( z zestawu BA) żeby było przyzwoicie a ile żeby było bardzo dobrze. Dziś, tydzień po butelkowaniu, przenosiłem do piwnicy skrzynki a że wyszło mi 41 butelek to jedną w ramach eksperymentu i bez większych oczekiwań otworzyłem. Nie było fajnie. Ekstremalna goryczka, wyraźny posmak spalenizny. Ogólnie guano Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 21 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2009 wysoka goryczka i delikatna s'palenizna IMHO pożądane smaki kiedy dodawałeś słody palone podczas zacierania? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kopyr Opublikowano 21 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2009 Nie było fajnie. Ekstremalna goryczka, wyraźny posmak spalenizny. Ogólnie guano Po prostu nie lubisz stoutów. Z opisu brzmi klasycznie. Oprócz tego guana. osatronix 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kristof1984 Opublikowano 21 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2009 W butekach ponad miesiąc leżakowania to minimum. Dwa, trzy zalecałbym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
redachtor Opublikowano 21 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2009 wysoka goryczka i delikatna s'palenizna IMHO pożądane smakikiedy dodawałeś słody palone podczas zacierania? Pod koniec, w 72 stopniach. Znam stouty, lubię, ale tutaj, na razie przynajmniej, stoutowe doznania posunięte są do ekstremum. IMHO oczywiście. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bejot Opublikowano 21 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2009 W butekach ponad miesiąc leżakowania to minimum. Dwa, trzy zalecałbym. Całkowicie popieram. Też BA. Trzy miesiące i piwo nie moje - wypija mi je Żona... Wcześniej, cienizna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
redachtor Opublikowano 22 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2009 Dzięki braci piwowarska za pożyteczne wskazówki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się