stjimmyjos Opublikowano 2 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2015 (edytowane) Witam, po fermentacji klasycznego saisona planuję użyć gęstwy 3724 belgian saison do zrobienia czegoś w stylu Belgian IPA ~5 kg słodu pale ale ~1,3 słodu pszenicznego jasnego ~0,5 kg słodu żytniego i 0,5 kg płatków owsianych Chmielenie: 28g Simcoe 60 min 14 g Simcoe 30 min 14 g Citra 30 min 14 g Citra 15 min 14 g Simcoe na flameout + zastanawiam się czy jest sens dawać jeszcze np skórkę cytryny na aromat na ostatnie 5 min - jakieś 50 g byłoby wystarczającą ilością? + chmielenie na zimno 28g citrą i simcoe ogólnie przepis pobrany stąd http://www.craftedpours.com/homebrew-recipe/hoppy-saison-homebrew-recipe inspirowany Praire Hops. Pytanie brzmi czy coś zmieniać i jest sens dawać skórkę cytryny na sam koniec? 2 pytanie: jak długą mają ważność drożdże pobrane z gęstwy? Edytowane 2 Lipca 2015 przez stjimmyjos Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się