Cris Opublikowano 6 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2015 Witam Mam kilka składników wydaje mis się ze najlepiej z tego było by zrobić: FOREIGN EXTRA STOUT. Miałem robić risa ale jak na pierwsze piwko sądzę ze zbyt wysoka poprzeczka, i zbyt długo trzeba czekać. Wiec co mam : SŁODY: Pale Ale 7-9 EBC Belgia 5KG Monachijski 15 EBC Belgia 2KG Carabelge 30-40 EBC Niemcy 1KG caramel vienna 40 EBC USA 0,5 KG Midnight wheat 1100 EBC USA 0,5KG Carafa typ 3 1300-1500 EBC Niemcy 0,5KG Kawowy500 EBC Belgia 0,5KG CHMIELE : CHINOOK - granulat USA - a kwasów 11,2% 50 g MOSAIC - granulat USA - A kwasów 12 % 50 g Drożdże - Wyeast 1275 THAMES VALLEY Tyle mam, Myślę ze coś z tego już bym zrobił ale proszę o rady Co wykluczyć ewentualnie co dokupić i co najważniejsze jak to robić czyli jakie temperatury, czas , kiedy ciemne słody sypać, itp Z góry dziękuje;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się