Wysoki Niski Opublikowano 10 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2015 Podczas przelewania brzeczki z garnka do fermentora źle obszedłem się z chmielinami. Bardzo dużo wylądowało w fermentorze. Po zakończeniu burzliwej zebrałem gęstwę... ale drożdże tak wymieszały się z chmielinami, że ich nawet nie widać. Zastanawiam się co powinienem teraz zrobić. Czy mogę wrzuć tę chmielowo-drożdżową papkę do następnego piwa? Czy należy oddzielić jakoś chmiel od drożdży? Czy może nadaje się to już tylko do wyrzucenia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 10 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2015 Przemyj wodą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wysoki Niski Opublikowano 10 Lipca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2015 Przemyj wodą. Wypłukać moją papkę wodą, przefiltrować by odcedzić chmieliny i wtedy drożdże będą w tej wodzie. Czy to masz na myśli? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemas.IE Opublikowano 10 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2015 Weź je do łazienki i umyj im buźki A tak poważnie http://lmgtfy.com/?q=przemywanie+dro%C5%BCd%C5%BCy+ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi