andrzej.b Opublikowano 11 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2015 Witam mam pytanko jak koledzy montujecie w hermsie wężownice w HLT. Chciałbym do gara przyspawać 2 mufy 1/2" a do wężownicy wykonanej z nierdzewki o średnicy 10mm jakieś złączki aby można je było przykręcić do tych muf. System powinien być demontowalny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lewatywa8 Opublikowano 11 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2015 Ja mam takie coś na 12mm . Inne rozmiary też są. http://www.aliexpress.com/snapshot/6536929395.html?orderId=66201017694476 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Atebo Opublikowano 13 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2015 (edytowane) Wspawaj mufę dwustronną i np. tak miałem w starym HLT. Buduję nowy i pewnie podobnie zrobię. Edytowane 13 Lipca 2015 przez Atebo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej.b Opublikowano 14 Lipca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2015 Wspawaj mufę dwustronną i np. tak miałem w starym HLT. Buduję nowy i pewnie podobnie zrobię. Wszystko OK, lecz ja chcę wężownice zrobić z nierdzewki i tu widzę mój problem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hefeweizen Opublikowano 20 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2015 U siebie mam do wężownicy wspawany nawiercony korek 1/2", do tego kolano, śrubunek i do nypla dwustronnego, zajrzyj do mojej galerii. Jak chcesz mieć łatwo demontowalne możesz zamiast śrubunku dać np triclamp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojen Opublikowano 20 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2015 Ja mam tak: w ściance mam wspawaną mufę 1/2 i od środka wkręconego camlocka, na wężownicy nierdzewnej mam nasunięty wężyk silikonowy, a na wężyku druga część camlocka. Wszystko się łatwo demontuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Atebo Opublikowano 18 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2015 (edytowane) A zamiast miedzi taką zmajstrowałem na śrubunkach. Edytowane 19 Sierpnia 2015 przez Atebo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi