Skocz do zawartości

Przemywanie gęstwy


Rekomendowane odpowiedzi

Słabe głodne komórki które nie mają pouzupelnianych składników odżywczych, w jakie je zaopatruje producent żeby miały mniejszą śmiertelność i dłuższą datę, a których nie ma w brzeczce pod koniec fermentacji. Do tego leżą w nie do końca przyjaznym środowisku, są lekko zmutowane po 1 piwie które przepracowały itp.

Do tego dodaj zanieczyszczenia mikrobiologiczne, które w miarę czasu zwiększają swoją ilość, bo zawsze dla jakiejś bakterii to bedzie ok środowisko.

Nie bez powodu nie zaleca się używania starej gęstwy.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.