Przemek Sadowniczyk Opublikowano 11 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2015 Witam serdecznie moi drodzy. Jestem tu nowy wiec odrazu mówię wszystkim serdeczne cześć, aby nie zakładać więcej wątków. Teraz przejdę do sedna. W bierzącym roku zająłem się hodowlą chmielu narazie są to dwie odmiany Sybilla i Magnum, zbiory też nie są za wielkie bo mam po około 1000g suszu, susz ten mam zamiar uwędzić i teraz pora na sedno sedna... szukam chętnych osób do uwarzenia piwka na tym chmielu. Sam chmiel oddam jedynie za koszty przesyłki(100g na osobę). Chodzi mi tutaj niejako o przeprowadzenie eksperymentu, który da jasną odpowiedz na pytanie czy wędzony chmiel wnosi jakieś nowe aromaty do piwa Wędzenie odbywa się metodą na zimno przy użyciu drzewa śliwy i wiśni. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 11 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2015 100 g wędzonego chmielu nic nie da, tak samo jak nic nie da 100g wędzonego słodu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek Sadowniczyk Opublikowano 11 Września 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Września 2015 100 g wędzonego chmielu nic nie da, tak samo jak nic nie da 100g wędzonego słodu. Ok zatem niech zgłosi się jedna osoba lub nawet kilka i wybierzmy wspólnie jeden przepis który wygra i sie uwarzy nawet z tych 2000g Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amap Opublikowano 11 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2015 100 g wędzonego chmielu nic nie da, tak samo jak nic nie da 100g wędzonego słodu. chyba u ciebie w tanku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się