Pindin Opublikowano 20 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2015 Witam, Jako nowy w branży wypadałoby się przywitać, więc CZEŚĆ WSZYSTKIM! Dziś rano mnie obudził piękny dźwięk bulgotania wczorajszej warki Trochę o swojej przygodzie z piwowarstwem: Na razie uwarzyłem 6 warek. Z czego 2 brew kity, 3 z ekstraktu niechmielonego i 1 wczorajsza mieszanka ekstraktu z zacieraniem (2 garnki po 4 l do zacierania ). Początki jak zawsze są ciężkie, druga warka = infekcja, niestety. Dalej już tylko coraz lepiej. Od następnej warki przymierzam się do 100 - procentowego zacierania (na dniach kupię duży garnek). Przede mną w tym temacie długa droga, od czasu do czasu (z pewnością często) będę miał do Was pytania nt. tworzenia Najlepszego Napoju Świata Pozdrawiam, Pindin Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gigo Opublikowano 20 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2015 (edytowane) powodzenia w warzeniu i zacieraj bo to daje efekty Edytowane 21 Września 2015 przez gigo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamil_pl Opublikowano 21 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2015 witam, też jestem tu nowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi