Grzehoo Opublikowano 21 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2015 Cześć, dziś przyszła do mnie ta oto kapslownicahttp://www.browamator.pl/szczegoly.php?grupa_p=6&przedm=27276112Testowe kapslowanko na sucho i już jest problem. Niby dostosowana do 26mm, kapsluje się dość ciężko (a miałem już do czynienia z innymi kapslownicami stołowymi), ale głównym problemem jest to, że butelka zostaje w kapslownicy i trzeba ją wyciągać. Niby jest mechanizm, który powinien po zakapslowaniu butelkę wypychać, ale nie powinienem jej raczej wyrywać z kapslownicy. Ma ktoś jakiś pomysł co z tym zrobić?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dżazder Opublikowano 21 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2015 U mnie w Grifo też prawie zawsze zostaje w kapslownicy, nie przejmuję się tym szczególnie, bo butelki zakapslowane są szczelnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzehoo Opublikowano 21 Września 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Września 2015 No wiadomo, po takim zacisku muszą być Tylko szarpać mi się z tym nie chce... Cóż, może się jeszcze wyrobi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mojerto Opublikowano 21 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2015 Psiuknij w głowicę trochę WD-40 (nie powinien się zbytnio mazać) i sprawdź na ile kapsli to wystarczy. Albo coś podobnego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kowdi Opublikowano 21 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2015 U mnie kapslownica stołowa też musiała się wyrobić, teraz nie jest źle. Butelki zostają, ale jednym ruchem w odpowiednią stronę można je wyjąć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzehoo Opublikowano 21 Września 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Września 2015 U mnie kapslownica stołowa też musiała się wyrobić, teraz nie jest źle. Butelki zostają, ale jednym ruchem w odpowiednią stronę można je wyjąć. Racja, byleby szczelnie kapslowała Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateuszkozak34 Opublikowano 21 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2015 Mam stołową Grifo HD, też zostają butelki, po unoszeniu, zakapslowałem nią wprawdzie dopiero około 150 butelek, więc może się wyrobi z czasem. lekko butelkę w bok wyjmuje i wychodzi bez problemu;). Najważniejsze szczelne kapslowanie, tym bym się nie martwił Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kowdi Opublikowano 21 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2015 U mnie kapslownica stołowa też musiała się wyrobić, teraz nie jest źle. Butelki zostają, ale jednym ruchem w odpowiednią stronę można je wyjąć. Racja, byleby szczelnie kapslowała Szczelnie kapsluje, z tym problemu nie było. Trzeba tylko wyczuć w którą stronę należy butelkę przechylić, żeby wyszła bez oporów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi