Browarnik Sebol Opublikowano 12 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2016 W dniu 12.05.2016 o 10:42, jerzdna napisał(a): Kroto Młyńskie Grodziskie, 8 Blg, 3,3 alc., 28 IBU Wygląd- Jasne, mętne. Piana biała, b.wysoka-rozlałem na 2 szklanki Prawie tak dobra jak Piwie z Grodziska Aromat- delikatna, acz wyraźna wędzonka. Po lekkim ogrzaniu wychodzi piękny oscypek Smak- wędzonka, lekki kwasek plus odrobina pszenicznego chlebka. Goryczka może odrobinę za wysoka jak na ten balling. Ale nie męcząca Nagazowanie wysokie Ogólnie- bardzo orzeźwiające i lekkie piwko. Czas je dobrze potraktował Piwo rozlewane pod koniec stycznia. Goryczkę preferowałbym troszkę mniejszą ale i tak smakowało Dzięki! Dzięki!!! Bardzo mnie cieszy że smakowało, to pierwsza recenzja moich "wyrobów", z poza rodziny i znajomych! No i miałeś okazje wypić "historyczne" ostatnie piwo z warki!!! Teraz już dwie kolejne, jedna na burzliwej, druga jutro butelkuje. Co do mętności to teraz klarowałem żelatyna,zobaczymy co z tego wyjdzie. A nachmielenie to cały czas eksperymenty , też mi się wydawało ze za wysoko, ale tak by wychodziło z BT. Następne spróbuje przerzucić więcej chmielu z goryczki na aromat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzdna Opublikowano 12 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2016 W dniu 12.05.2016 o 10:52, pingwin71 napisał(a): Dzięki!!! Bardzo mnie cieszy że smakowało, to pierwsza recenzja moich "wyrobów", z poza rodziny i znajomych! No i miałeś okazje wypić "historyczne" ostatnie piwo z warki!!! Teraz już dwie kolejne, jedna na burzliwej, druga jutro butelkuje. Co do mętności to teraz klarowałem żelatyna,zobaczymy co z tego wyjdzie. A nachmielenie to cały czas eksperymenty , też mi się wydawało ze za wysoko, ale tak by wychodziło z BT. Następne spróbuje przerzucić więcej chmielu z goryczki na aromat. W takim razie to ja jestem zaszczycony że mogłem wypić ostatnią butelkę 5 warki Ja też byłem podekscytowany czytając pierwszą opinię o swoim piwie. Dlatego staram się opisać każdą degustację piwa z Depozytu. Zachęcam do kontynuuacji "współpracy" i pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jezier Opublikowano 12 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2016 W dniu 12.05.2016 o 10:44, jerzdna napisał(a): W dniu 12.05.2016 o 10:33, Jezier napisał(a): Ale to moje weizeny tam jeszcze są?Są...takie z karteczkami na gumkę Chyba Twoje...albo coś pokręciłem A to całe szczęście nie moje, ja zawsze kleję etykiety, ew. dodatkowe info przyklejam taśmą. I daję daty. Ale na wszelki wypadek sprawdzę, będę pewnie pod koniec następnego tygodnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzdna Opublikowano 12 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2016 (edytowane) W dniu 12.05.2016 o 11:04, Jezier napisał(a): A to całe szczęście nie moje, ja zawsze kleję etykiety, ew. dodatkowe info przyklejam taśmą. I daję daty. Ale na wszelki wypadek sprawdzę, będę pewnie pod koniec następnego tygodnia.A to b.przepraszam Kolegę.Może jak wpadnę za 2 tyg to coś zostanie z Twoich wyrobów W tym miejscu wspomnę smakowity Asfalt Edit: To chyba były piwka Wojtyly z Cisi. Kolega Wojtek przyznaje się? Edytowane 12 Maja 2016 przez jerzdna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Browarnik Sebol Opublikowano 12 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2016 W dniu 10.05.2016 o 10:58, Smul&Sons napisał(a): Hej, dzisiaj odwiedziłem depozyt, zostawiłem gose a zabrałem California Common z browaru KrotoMłyński. California Common (nie piłem jeszcze tego stylu) Piwo klarowne, barwa ciemnobursztynowa, trochę jak koźlak ale bardziej czerwona. Obfita kremowa piana, mocne wysycenie, pojawiają się też większe pęcherzyki, ładnie koronkuje. Słodki karmelowy zapach, niestety piję z shakera więc dużo tu nie wyczuwam, w smaku lekka słodycz, rozgrzewający alkohol, nie przegięty karmel aczkolwiek dominujący, goryczka wyraźnie zaznaczona średnia, lekka chlebowość, są estry ale inne niż w ejlach, jest też jakiś niechciany aromat, obstawiam że to siarka. Jest on jednak delikatny i czuję go co kilka łyków. piwo ogólnie jest dobre, stosunkowo pijalne, niby nie dzieje się tam zbyt dużo ale to już kwestia stylu, wyobrażam sobie że steam beer z anchora mógłby smakować bardzo podobnie. Dzięki! najciekawsze jest to, że ja też wcześnie tego stylu nie piłem!!! Ale z opisu wydawało mi się że będzie mi odpowiadać, i tak jest, ale sam nie wiem czy to jest to co powinno być!Tez byłem zaskoczony ta karmelowatością, chyba jest tego za dużo po prostu, sam nie wiem dlaczego, trzeba to chyba skorygować. Wysycenie może trochę za wysokie, ale takie akurat ja lubię. Estry inne bo to fermentowane W 34/70 ale w temperaturze 15C. Stąd może i siarka? Następnym razem może jednak więcej chmielu , a inny delikatniejszy karmelowy, bo dałem trochę Strzegom karmelowy 600 bo taki akurat miałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smul&Sons Opublikowano 12 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2016 W dniu 12.05.2016 o 09:21, jerzdna napisał(a): a Smoked Porter zostawię na kilka m-cy bo jest chyba zbyt świeży (rozlewane pod koniec kwietnia). Pij śmiało, piwo leżakowało w tanku prawie pół roku, raczej już nie będzie lepsze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smul&Sons Opublikowano 12 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2016 W dniu 12.05.2016 o 11:31, pingwin71 napisał(a): Dzięki! najciekawsze jest to, że ja też wcześnie tego stylu nie piłem!!! Ale z opisu wydawało mi się że będzie mi odpowiadać, i tak jest, ale sam nie wiem czy to jest to co powinno być!Tez byłem zaskoczony ta karmelowatością, chyba jest tego za dużo po prostu, sam nie wiem dlaczego, trzeba to chyba skorygować. Wysycenie może trochę za wysokie, ale takie akurat ja lubię. Estry inne bo to fermentowane W 34/70 ale w temperaturze 15C. Stąd może i siarka? Następnym razem może jednak więcej chmielu , a inny delikatniejszy karmelowy, bo dałem trochę Strzegom karmelowy 600 bo taki akurat miałem. Myślę że karmelowość jest odpowiednia dla stylu, można oczywiście ją dopasować do własnych upodobań ale dwa piwa które piłem z Anchor'a były mocno karmelowe. Szacuneczek wogóle że robisz lagery Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Browarnik Sebol Opublikowano 13 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2016 W dniu 12.05.2016 o 13:41, Smul&Sons napisał(a): W dniu 12.05.2016 o 11:31, pingwin71 napisał(a): Dzięki! najciekawsze jest to, że ja też wcześnie tego stylu nie piłem!!! Ale z opisu wydawało mi się że będzie mi odpowiadać, i tak jest, ale sam nie wiem czy to jest to co powinno być!Tez byłem zaskoczony ta karmelowatością, chyba jest tego za dużo po prostu, sam nie wiem dlaczego, trzeba to chyba skorygować. Wysycenie może trochę za wysokie, ale takie akurat ja lubię. Estry inne bo to fermentowane W 34/70 ale w temperaturze 15C. Stąd może i siarka? Następnym razem może jednak więcej chmielu , a inny delikatniejszy karmelowy, bo dałem trochę Strzegom karmelowy 600 bo taki akurat miałem. Myślę że karmelowość jest odpowiednia dla stylu, można oczywiście ją dopasować do własnych upodobań ale dwa piwa które piłem z Anchor'a były mocno karmelowe. Szacuneczek wogóle że robisz lagery W porze zimowej mam dość dobre warunki, dom jednorodzinny, nie ogrzewany korytarz, i półpiętro na strych, ale tam przez krótki okres czasu bo robi się za duża różnica temperatur między dniem a nocą. A i tak jeszcze w depozycie leży mój doppelbock który maił być eisbockiem, ale taka zima że nawet nie było jak wymrozić... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtyla Opublikowano 13 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2016 @jerzdna - z Cisia;] Za pierwszym razem zostawiłem chyba dwa żyta ale one były z etykietami na taśmę klejącą;] i raczej podpisane, że Browar Cisie. Jak byłem ostatnim razem chciałem je zabrać [nikt nie pisał, że je wymieniał] właśnie z uwagi na termin, ale ich nie zastałem. Także jeśli ktoś je pił, proszę dać znać czy smakowało;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mates Opublikowano 15 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2016 W dniu 12.05.2016 o 10:44, jerzdna napisał(a): Są...takie z karteczkami na gumkę Chyba Twoje...albo coś pokręciłem A to na pewno hefeweizeny? Nie wiezenbocki? Bo jak to drugie to raczej moje Rozlew był w styczniu i imo jak najbardziej nadal pijalne, smakują. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzdna Opublikowano 16 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2016 W dniu 13.05.2016 o 20:56, Wojtyla napisał(a): @jerzdna - z Cisia;]Przepraszam za przekręcenie nazwy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzdna Opublikowano 16 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2016 W dniu 15.05.2016 o 15:08, Mates napisał(a): W dniu 12.05.2016 o 10:44, jerzdna napisał(a): Są...takie z karteczkami na gumkę Chyba Twoje...albo coś pokręciłem A to na pewno hefeweizeny? Nie wiezenbocki? Bo jak to drugie to raczej moje Rozlew był w styczniu i imo jak najbardziej nadal pijalne, smakują.Wydaje mi się, że to jednak hefeweizeny. Poddaje się jednak bo doopa ze mnie a nie poszukiwacz bezimiennych weizenów Nie mniej prośba do wszystkich co by sprawdzili przy okazji odwiedzin czy nie ma tam czegoś co warto podmienić Poza tym Wojtyla zwrócił uwagę na to, że faktycznie część "anonimowych" użytkowników przynosi swoje, zabiera innych nie pisząc ani słowa. Apel: Nie wstydźcie się -więcej odwagi! Dzięki za uwagę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mates Opublikowano 16 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2016 (edytowane) Byłem dziś, faktycznie jakieś inne, nie zapamiętałem, ale jedna z tych dwóch to nie był ani hefeweizen ani weizenbock Ogólnie szczerbata ta skrzynka, Paweł mówił, że tak brali niektórzy i obiecywali, że przyniosą nast. razem - oby przynieśli ;-] Zostawiłem #22 Żytnie IPA i #23 Witbier. Pobrałem Stout z torfowiska @Jerzdna i Marcowe @KrotoMłyńskie, planuję wkrótce wypić, bo dziś warzenie . EDIT: Zapowiada się długa filtracja żyta więc pijemy . Stout z torfowiska (Jerzdna). Pierwsze wrażenie - uderzenie świeżej opony, gumy. W smaku już łagodniej, nie jest jakoś bardzo złożone, raczej "sesyjne" o ile można coś takiego powiedzieć o "piwie z gumowej szklanki" ;-). Gładkie, bardzo smaczne piwko. Oprócz pierwszego niucha, bardzo intensywnego, w miarę picia trochę to piwo piję, a trochę wącham, lubię ten smród . Ciekawy pomysł, żeby zrobić lekkiego stouta z torfem. Bardzo mi smakuje, ciekawe było spróbować piwa z 70% whisky, aczkolwiek osobiście wole torfy na wyższych blg. Edytowane 16 Maja 2016 przez Mates Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzdna Opublikowano 17 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2016 W dniu 16.05.2016 o 15:34, Mates napisał(a): Stout z torfowiska (Jerzdna). Pierwsze wrażenie - uderzenie świeżej opony, gumy. W smaku już łagodniej, nie jest jakoś bardzo złożone, raczej "sesyjne" o ile można coś takiego powiedzieć o "piwie z gumowej szklanki" ;-). Gładkie, bardzo smaczne piwko. Oprócz pierwszego niucha, bardzo intensywnego, w miarę picia trochę to piwo piję, a trochę wącham, lubię ten smród . Ciekawy pomysł, żeby zrobić lekkiego stouta z torfem. Bardzo mi smakuje, ciekawe było spróbować piwa z 70% whisky, aczkolwiek osobiście wole torfy na wyższych blg. Dzięki za opinię i cieszę się że smakowało Ja z kolei o "beczkowanym" Smoked Porterze od Smul&sons: Wygląd- Brunatny. Piana beżowa, niska, zredukowana do obwódki. Aromat- beczkowy Wanilia i alko ale nie okropny rozpuszczalnik lecz koniakowy bardziej. Jest też trochę kawy i czekolady Smak- Ciemne pieczywo czy przypieczony spód od ciasta, wanilia, czekolada, kawa. Może odrobina wiśni. Goryczka niska, przyjemna. Aromtów dymnych w smaku i zapachu nie odnotowałem..Alko dosyć wyraźny. Wysycenie niskie. Ogólnie- piwo wybitnie degustacyjne. Mocne i dosyć złożone. Ciekaw jestem czy po dalszych kilku m-cach alkohol ułożyłby się/schował? Smakowało. Dzięki! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzdna Opublikowano 19 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2016 (edytowane) Kolejna degustacja: Skyline- Polskie Ale, 12.5 Blg, 5 abv. Wygląd- Żółty albo złoty, jak kto woli. Opalizujące. Piana ładna, biała, niska ale długoutrzymująca się pomimo spożywania w shakerze. Aromat- zioła, trawa i owoce, nawet "nieśmiałe"cytrusy uświadczyłem Smak- jasne pieczywo plus odrobina owoców i ziół Wytrawne. Goryczka spora, odrobinę zalega (pewnie dużo IBU?) i ma lekko szorstki charakter ale nie umniejsza pijalności, która jest niemała Wysycenie wyższe od średniego Ogólnie- przyjemny, wytrawny trunek. Polskie chmiele ładnie tu wyszły. Dobrze mi się nim "zapiło" obiad Dzięki! Edytowane 19 Maja 2016 przez jerzdna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mates Opublikowano 21 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2016 (edytowane) Marcowe, Krotomłyńskie Ładny zapach słodko chmielowy, nie wiem czy trochę świeżej trawy, trochę zapach łąki i jakby lekko zapach pomarańczy, albo trochę przesadzam. Ale wydaje mi się, że tak pachną estry. Piękna, bujna piana. Nagazowanie takie jakbym się spodziewał. Kolor bardzo ładny, pomarańczowy, opalizujące. W smaku no jak dobry lager, trochę owocowe, ale po ejlach jakie piję na ogół to jest spoko, przynajmniej coś się dzieje .Nie jestem sensorykiem, ale jest coś maślanego – to coś powoduje, że mimo nagazowania (które jak na lagera jest ok) pije się w odczuciu jest gładkie. To mój pierwszy domowy lager i muszę powiedzieć, że mi smakuje, może trzeba pomyśleć nad takim projektem samemu? No, ale to na jesieni. Na prawdę fajne piwko, jest słodowe, jest wyczuwalny chmiel, lekka goryczka, super! Edytowane 21 Maja 2016 przez Mates Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smul&Sons Opublikowano 21 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2016 W dniu 17.05.2016 o 06:42, jerzdna napisał(a): Ja z kolei o "beczkowanym" Smoked Porterze od Smul&sons:Wygląd- Brunatny. Piana beżowa, niska, zredukowana do obwódki. Aromat- beczkowy Wanilia i alko ale nie okropny rozpuszczalnik lecz koniakowy bardziej. Jest też trochę kawy i czekolady Smak- Ciemne pieczywo czy przypieczony spód od ciasta, wanilia, czekolada, kawa. Może odrobina wiśni. Goryczka niska, przyjemna. Aromtów dymnych w smaku i zapachu nie odnotowałem..Alko dosyć wyraźny. Wysycenie niskie. Ogólnie- piwo wybitnie degustacyjne. Mocne i dosyć złożone. Ciekaw jestem czy po dalszych kilku m-cach alkohol ułożyłby się/schował? Smakowało. Dzięki! Dzięki za reckę, przyniosę za kilka miesięcy jakąś buteleczkę do depozytu. może rzeczywiście się jeszcze ułoży. Co do zmian w depozycie to wsadziłem dzisiaj Belgian IPA (zapomniałem się podpisać) a wyjąłem dubeltowego koźlaka z Krotomłyńskiego. jutro warzę więc pewnie go wypiję. Mam też prośbę do depozytowiczów, a mianowicie niech ktos weźmie moją west coast ipę bo to było dobre piwo a im dłużej leży tym więcej traci, za każdym razem jak widzę że dalej tam jest to mi się serce kraja (hehe). Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Browarnik Sebol Opublikowano 23 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2016 W dniu 21.05.2016 o 18:06, Mates napisał(a): Marcowe, Krotomłyńskie Ładny zapach słodko chmielowy, nie wiem czy trochę świeżej trawy, trochę zapach łąki i jakby lekko zapach pomarańczy, albo trochę przesadzam. Ale wydaje mi się, że tak pachną estry. Piękna, bujna piana. Nagazowanie takie jakbym się spodziewał. Kolor bardzo ładny, pomarańczowy, opalizujące. W smaku no jak dobry lager, trochę owocowe, ale po ejlach jakie piję na ogół to jest spoko, przynajmniej coś się dzieje . Nie jestem sensorykiem, ale jest coś maślanego – to coś powoduje, że mimo nagazowania (które jak na lagera jest ok) pije się w odczuciu jest gładkie. To mój pierwszy domowy lager i muszę powiedzieć, że mi smakuje, może trzeba pomyśleć nad takim projektem samemu? No, ale to na jesieni. Na prawdę fajne piwko, jest słodowe, jest wyczuwalny chmiel, lekka goryczka, super! Dzięki za miłe słowa!! cieszę się że smakowało, to daje tym bardzie motywacje do dalszej pracy. Tym bardziej że właściwie dopiero zaczynam, pół roku warzenia,kilkanaście warek.Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Altrus Opublikowano 23 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2016 Zostawiłem: 2x Rosanke 1xQuadrupell (ostatnio smakował a był tylko 1) Zabrałem: West Coast IPA Smull and Sons Czech Pils Krotomłyńskie Rye IPA "Na Żeraniu" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jezier Opublikowano 23 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2016 Musieliśmy się minąć, bo byłem o 16 i zabrałem Twoje rosanke. Do tego wziąłem też Stout z torfowiska od jerzdny. Zostawiłem 2xWariat - hefeweizen ze skórkami pomarańczy, dość szczodrze nachmielony Mandariną Bavarią na aromat. Moim zdaniem ani pomarańczy, ani mandarynek nie czuć, pozostał za to weizenowy charakter. W prawym dolnym rogu etykiety znajduje się oznaczenie, wersja XXIII.a była fermentowana na WB-06, XXIII.b (także dodatkowa kropka na kapslu) MJ Bavarian Wheat. Jeżeli ktoś weźmie obie butelki, proszony jest o analizę porównawczą i podzielenie się wnioskami. Z różności: - rzeczywiście są w skrzynce jeszcze 2 hefeweizeny, ale trudno je zidentyfikować, bo etykietki są okręcone wokół szyjki i już się podarły; - jest też tajemniczy bączek po ciemnej Łomży, brak konkretniejszego info. - do równie tajemniczej butelki z kapslem oznaczonym numerem 6 chyba nadal nikt się nie przyznał, a jeśli dobrze pamiętam, to stoi tam już od zimy. Z ciekawości aż chyba sam ją wezmę następnym razem. - nie liczyłem dokładnie, ale w skrzynce znajduje się z 5 wolnych miejsc. Jeśli komuś coś zalega w domowych zapasach to prośba o charytatywne dorzucenie, jeżeli nie, to ja zostawię coś za tydzień lub dwa, tylko że będą to piwa dość świeżo po rozlewie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smul&Sons Opublikowano 23 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2016 W dniu 23.05.2016 o 18:54, Jezier napisał(a): - jest też tajemniczy bączek po ciemnej Łomży, brak konkretniejszego info. Z tyłu jest ukryty napis "Belgian IPA", zapomniałem dopisać że to z browaru Smul&Sons. A taka nietypowa etykieta bo się spieszyłem. sorry :v Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jezier Opublikowano 23 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2016 Nie ma sprawy, mea culpa, nie zauważyłem napisu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smul&Sons Opublikowano 24 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2016 Piwo z browaru Skyline rozeszło się jak ciepłe bułeczki. Dzisiaj pobrałem Quadrupela i Rosanke a zostawiłem Coffe Milk Stout oraz Dubbla. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzdna Opublikowano 24 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2016 (edytowane) W dniu 24.05.2016 o 13:30, Smul&Sons napisał(a): Piwo z browaru Skyline rozeszło się jak ciepłe bułeczki. Dzisiaj pobrałem Quadrupela i Rosanke a zostawiłem Coffe Milk Stout oraz Dubbla. Kolega mnie ubiegł Przed chwilą zostawiłem 3x witbier o wdzięcznej nazwie "Kamil i Adaś 1 rok!" Zabrałem: Wariata z PoJezierza (hehe ), Witbiera z Browaru na Żeraniu (dla porównania ) i Coffee&milk stouta od cytowanego Kolegi Edytowane 25 Maja 2016 przez jerzdna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzdna Opublikowano 24 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2016 (edytowane) W sumie w skrzyni jest 15 piw: 6 moich, 3 kolegi Smul&Sons (BIPA, dubbel i gose), jeden Wariat z PoJezierza , American Lager od Kroto Młyńskie, jedno "no name", jeden German Wheat Beer i 2 hefeweizeny, do których nikt się nie przyznaje Edytowane 25 Maja 2016 przez jerzdna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się