Bezczynność II kwartału Opublikowano 14 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2017 Dzisiaj czas na Żytnie z browaru Brewery Baku. Kolor bursztynowy, piana szybko opadła po nalaniu do szklanki. Zapach przypomina mi Kveika: owocowy, niewiele zboża. W smaku owoce schodzą na drugi plan a wchodzi zboże, czyli czuć żyto. W smaku pełne, mimo niewielkiej gęstości początkowej, zaskakująco pełne. Dobre piwo! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kurczakowski Opublikowano 14 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2017 Zostawiłem dzisiaj w depozycie 4 butelki BIPA są nie podpisane czarne kapsle na każdym na szybko wyryte kluczem "R". Blg 17 butelkowane 30.12.2016 więc Świeżutkie Pobrałem APA od S&S, citra IPA i dwie warki od Pawła M. 14 i 16 Czym chmieliłeś BIPA? Mojej dziewczynie bardzo smakuje, wyczuwa truskawki. Kiedyś podobny efekt uzyskaliśmy we własnej black aipie. DARTH VADER BLACK IPA Warka: 21 l Goryczka: 66 IBU Kolor: 38 SRM OG: 17 Blg Słody: 5 kg Pils 100 g karmelowy jasny 180 EBC 0,5 kg Carafa II Special (bez łusek) 0,25 kg Special Roast (albo Biscuit, Victory lub Toasted) 0,25 kg cukier brązowy (albo cukier kuchenny) Chmiele: 25 g Centennial (albo 40 g Marynki), 60 min 25 g Cascade 45 min 25 g Willamette 15 min (albo Fuggle albo E.K. Goldings) 25 g Cascade 0 min 50 g Cascade na zimno BIPA robiona z przepisu DARTH VADERA Na goryczke poszło 50gr marynki W pozycji na 15 min dałem willamette Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzdna Opublikowano 16 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2017 kilka słów o piwach, które wziąłem ostatnio: Ameryka Panie - przegazowanie, obfita piana, jasno złote, lekko zmętnione. W aromacie, owocowy, estrowy, wyczuwalna nafta i mosaic. W smaku pełne, mocna podbudowa słodowa, cytrusowe. Goryczka wysoka, krótka, grejfrutowa. Bardzo fajne piwo. Dziękuję za mozliwość degustacji. Dzięki za opinię. Chociaż ja traktuję je jako niezbyt udane. I jestem zaskoczony że smakowało Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtyla Opublikowano 16 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2017 Siema, Odwiedziłem Depozyt w sobotę i zostawiłem żytnie IPA, chmielone Vic Secret [zupełny brak klarowności wynika z braku cichej;]. Pobrałem Milda od Pawła M., ale jeszcze nie rozpakowałem. Ps nie odnalazłem pszenicy, którą ostatnio zostawiłem - jeśli ktoś ją pobrał, wypił i nadal jest wśród nas niech da znać;] Pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzdna Opublikowano 18 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2017 (edytowane) Wizyta w Depozycie. Pobrałem: tmave Klon u Fleku z La Birra Nostra, Black IPA od Kurczakowskiego, Saison z Browaru Pixel i rye IPA z Browaru Cisie. Zostawiłem 2x Bitter-ek (ordinary bitter), Czarna Owsiana (wiadomo jaki stout i przeleżakowane Zimowe Ciemne (14 mczny 17 Blg xmas ale). Ciekaw jestem opinii któregoś z Was czy warto było je przetrzymać Zauważam, że aktualnie Depozyt bitterami stoi. Razem z moim jest teraz chyba z 6-7 szt., o różnej mocy Edytowane 18 Stycznia 2017 przez jerzdna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzdna Opublikowano 19 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2017 (edytowane) ... zostawiłem żytnie IPA, chmielone Vic Secret [zupełny brak klarowności wynika z braku cichej;]. I opinia o powyższej IPA. 14 blg, 100 IBU:Wygląd: pomarańczowe błoto. Przez chwilę myślałem, że to New England IPA ale nie... Przypomniało mi się że podobnie "błotnistą" AIPA wypuścił ze 2 lata temu Dr Brew Piana średnia, drobna, zredukowana do kożuszka Aromat: na pierwszym planie kanalizacyjna siarka niestety Ale występują też średniointensywne cytrusy, tropiki i jakieś, jakby zioła Trochę też żytniego chlebka Smak: Podbudowa słodowa super. Żyto pięknie "zagrało" Niestety nie kontruje w pełni zalegającej i ściągajacej, łodygowej goryczy W tle trochę cytrusów. Wysycenie średnie. Podsumowując piwo średnio udane. Mi specjalnie nie podeszło za sprawą kiepskiej goryczyki i wad w aromacie. Czyżby infekcja? Na wygląd możnaby przymknąć oko (pić nie patrząc na szklankę ;P). Życzę sukcesów przy następnych warkach. Dzięki za możliwość spróbowania i pozdrawiam Edytowane 19 Stycznia 2017 przez jerzdna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtyla Opublikowano 19 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2017 Siema, dzięki za reckę jerzdna - goryczka rzeczywiście szału nie robi, ale nie wiem skąd ta siara - wcześniej jej nie było [albo nie czułem;] - jeszcze parę butelek mi zostało to sprawdzę ocb [może jakaś trefna butla się trafiła;] Pzdr! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wormo Opublikowano 20 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2017 Dziś znalazłem w piwnicy Saison Fantome z browaru Piksel. Piwo idealnie klarowne, fajna drobna piana która się długo utrzymuje. W aromacie cytrusy, głównie pomarańcze, ładny "belgijski zapaszek". W smaku mocno wytrawne, kwaskowate. Goryczka niezbyt przyjemna, zalegająca. Jest pomarańcz, są zioła. Nie jestem fanem stylu. Może pora roku i ten hype na imperium prunum wprowadziło mnie w taki anty nastrój. Wydaje mi się, że piwo w stylu jest, ale to nie moja bajka. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzdna Opublikowano 23 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2017 Kilka słów o klonie U Fleku Dark Lager z Browaru La Nostra Birra. Kilka bo jestem zakatrzony i moja percepcja jest ograniczona Piwo wygląda dobrze Piana drobna i krótkotrwała ale ładnie osadza się na szkle. Kolor brunatny. W zapachu i smaku rządzi słód i delikatna czekolada. Wysycenie średnio-wysokie. Podsumowując- U Fleku byłem wieki temu i nie pamiętam już za bardzo ichniego tmave ale piwko z La Nostra Birra bardzo mi smakowało. Według mnie solidny, klasyczny ciemny lager. Bravo e grazie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LukK Opublikowano 25 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2017 Niestety zupełnie w zabieganiu nie miałem czas zrecenzować piw które brałem z depozytu, dlatego te dalsze opisze tylko w krótkich zdaniach moje wrażenia. Do tego większość piwek które biorę to style, których nie jestem wielkim fanem, bo ostatnio więcej przyjemności sprawiają mi piwa z depozytu niż ze sklepu .Amerykański Sezon (niechcący usunąłem zdjęcie na którym miałem etykietę i wydaje mi się że taka była nazwa, albo było tam "American Farmhouse Ale) Piwo rewelacja w aromacie cytrusy w połączeniu z aromatami sezona. To samo w smaku. Nie byłem jakimś wielkim fanem sezonów, ale po tym piwku sam przymierzam się do uwarzenia amerykańskiej wersji."Elektryk" Piwo w aromacie dawało bardzo mocnym kablem, ale w smaku był on już dużo bardziej zrównoważony słodowym aromatem, dlatego piło się go bardzo dobrze. Dubel (0,3 buteleczka z kawałkiem taśmy naklejonym) To było moje pierwsze podejście do piwa belgijskiego od bardzo długiego czasu(trudno kupić polskiego belga w sklepach ostatnio) i niestety okazało się(po łącznie 4 degustacjach), iż piwa belgijskie to nie jest ten kierunek w który będę uderzać. Dlatego nie mogę dać żadnej konstruktywnej opinii.Witbier z Rumankiem Piwo mocno nagazowane. Aromat bardzo ładny. W smaku bardzo fajny balans. Nie wiem za bardzo jak smakuje rumianek xD, więc ciężko mi powiedzieć czy on tam jest. Piwo rewelacyjne! Żona kazała mi zrobić takie .BIPA z "R" na kapslu Piwo brałem, a także próbowałem w ciemno, bo nie przeczytałem wcześniej na forum co to za piwo. Piwo młode, a już prze gazowane. W aromacie przyznam że ciężko było mi stwierdzić co to za piwo. W smaku też miałem problem. Nie jestem mega sensorykiem, ale była jakaś wada którą trudno mi opisać. Możliwe że to diacetyl. W smaku oprócz drażniącego aromatu kwaśność palonych słodów. Była goryczka, ale nie odnalazłem owoców. No niestety mi nie smakowało to piwo i nie udało mi się go dokończyć.Ostatnio w krafcie byłem i zostawiłem 4 piwka:-Tea American Pale Ale z Earl Grey -Tea American Pale Ale z Earl Grey z Jaśminem Piwa srogo chmielone na zimno i srogo nasypałem herbaty chmiel 5g/l i herbata 8g/l -Berliner Weisse - zakwaszane poprzez sour mashing. Uwaga jest dosyć ekstremalnie kwaśne . Bo do zacieru sypnąłem słodu i dla pewności dorzuciłem jeszcze trochę probiotyku.-Berliner Weisse z Wiśniami - dodałem do niego ksylitolu aby zrównoważyć kwaśność i się udało Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pindin Opublikowano 25 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2017 (edytowane) BIPA z "R" na kapslu Piwo brałem, a także próbowałem w ciemno, bo nie przeczytałem wcześniej na forum co to za piwo. Piwo młode, a już prze gazowane. W aromacie przyznam że ciężko było mi stwierdzić co to za piwo. W smaku też miałem problem. Nie jestem mega sensorykiem, ale była jakaś wada którą trudno mi opisać. Możliwe że to diacetyl. W smaku oprócz drażniącego aromatu kwaśność palonych słodów. Była goryczka, ale nie odnalazłem owoców. No niestety mi nie smakowało to piwo i nie udało mi się go dokończyć. A przepraszam, to nie moje jednak Edytowane 25 Stycznia 2017 przez Pindin Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel_cwks Opublikowano 27 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2017 (edytowane) Pobrałem: - Polish APA - La Nosta Birra - Milkolaj - Dystorsja o 3:51 - Kwaśne wiśnie - Gimbax Zostawiłem: - Belgian Pale Ale (chinook na whirlpool) - Herbal Ale z szałwią i korzeniem lukrecji - Brown IPA Recenzje wkrótce Edit: Długo piwa nie czekały na swoją kolej. No to jedziemy: - Polish APA - La Nosta Birra Bardzo przyjemne Pale Ale na polskich chmielach. Ziołowe i kwiatowe akcenty z aromacie. W smaku lekko karmelowe, ale w przyjemny sposób, w przeciwieństwie do wielu kraftowych piw. Goryczka świetnie wpasowująca się w styl, ani niska ani wysoka, w punkt. Bujna piana i ładne "koronkowanie". - Milkolaj - Dystorsja o 3:51 Główną rolę w tym piwie gra paloność. Jest ona bardzo wyraźna, ale dla mnie to duży plus tego piwa. W drugiej kolejności pojawia się przyjemna słodycz kontrująca i uzupełniająca paloność. Niskie wysycenie, które też lubię w tego typu piwie. Ogólnie bardzo dobry stout. - Kwaśne wiśnie - Gimbax I znowu udane piwo. Kwaśne ze słodkim akcentem od dodatku ksylitolu. Ale przede wszystkim super połączenie z wiśniami, które są obecne w smaku i aromacie. Nie jestem wielkim fanem owocowych piw, ale to znikło bardzo szybko ze szklanki. Świetny kolor piwa i bujnej piany. Podsumowując, wszystkie trzy piwa bardzo smakowały mi i narzeczonej. Wielkie dzięki za możliwość spróbowania każdego z nich i za umilenie wieczoru Edytowane 27 Stycznia 2017 przez pawel_cwks Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondek Opublikowano 27 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2017 Pobraliśmy dzisiaj "Kwasi Ryjek" z Browaru Gimbax.Jak na Berliner Weisse bardzo kwaśne, ale smaczne i pijalne, wcale nie kwasi ryja Piwo dość mętne, o barwie słomkowej, bardzo ładna i wysoka piana, która jednak szybko znika, pozostawiając obręcz. W smaku rześkie, wyraźnie kwaśne, czuć delikatnie słodowość. Chce się wziąć kolejnego łyka W aromacie kwas i dość wyraźne nuty stajenne, które czynią piwo bardziej interesującym. Bardzo udane, jedno z najlepszych ostatnio pobranych z depozytu. Chętnie wrócilibyśmy do niego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łyskacz Opublikowano 28 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2017 (edytowane) Byłem i ja w Piwnym Krafcie. Pobrałem 2x Gimbax * English Barley Wine *Herbata z Chmielem 3 American Tea Pale Ale Zostawiałem x2 APA "Pierwszak" - jak sama nazwa wskazuje to moja pierwsza APA wg. własnej receptury. Oczywiście będzie recenzja Miłego weekendu all ! Edytowane 28 Stycznia 2017 przez Łyskacz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łyskacz Opublikowano 29 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2017 (edytowane) Herbata z chmelem 3 GIMBAX Barwa jasny bursztyn. Piana drobna, lekko strzelajaca, zredukawała się do około 1 cm i pozostała do końca. Piwo zabrałem z depozytu bo chciałem skosztować piwa z herbatą i powiem, że jestem pozytywnie zaskoczony. W smaku lekko słodko lekko wytrawnie. Fajny balans. Piwkiem umilałem sobie obiad ( fajne do pieczonej kaczki z jabłkami ). Po wypiciu pozostaje w paszczy i na języku fajny i lekko cierpki smak herbaty. Reasumując piwko me gusta !! Smakowało mi i żonie.Chętnie je zrobię ale nie wiem w jaki sposób dodawałeś herbatę??? Jakieś wskazówki poproszę. Dzięki za to piwko ! Edytowane 29 Stycznia 2017 przez Łyskacz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roberto_g Opublikowano 29 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2017 Cześć,Odwiedziłem wczoraj Piwny Kraft pobierając 3 piwka: Witbier z Rumiankiem z browaru Dystorsja o 3.51 Owsiany Stout od Pawła Mitury "Pierwszak" APA z Browar Domowy Piaseczyńskie Testy muszą poczekać 10 dni, aż zakończę brać antybiotyk ;-) Zostawiłem Dry Stout x 3. Już go raz zostawiałem z informacją, że wyszedł zbyt palony/kwaśny, co było powodem podwójnej ilości jęczmienia palonego, natomiast od tamego czasu minęło kilka miesięcy i piwko się bardzo fajnie zbilansowało. Myślę, że warto się poczęstować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LukK Opublikowano 30 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2017 - Kwaśne wiśnie - Gimbax I znowu udane piwo. Kwaśne ze słodkim akcentem od dodatku ksylitolu. Ale przede wszystkim super połączenie z wiśniami, które są obecne w smaku i aromacie. Nie jestem wielkim fanem owocowych piw, ale to znikło bardzo szybko ze szklanki. Świetny kolor piwa i bujnej piany. Pobraliśmy dzisiaj "Kwasi Ryjek" z Browaru Gimbax. Jak na Berliner Weisse bardzo kwaśne, ale smaczne i pijalne, wcale nie kwasi ryja Piwo dość mętne, o barwie słomkowej, bardzo ładna i wysoka piana, która jednak szybko znika, pozostawiając obręcz. W smaku rześkie, wyraźnie kwaśne, czuć delikatnie słodowość. Chce się wziąć kolejnego łyka W aromacie kwas i dość wyraźne nuty stajenne, które czynią piwo bardziej interesującym. Bardzo udane, jedno z najlepszych ostatnio pobranych z depozytu. Chętnie wrócilibyśmy do niego Herbata z chmelem 3 GIMBAX Barwa jasny bursztyn. Piana drobna, lekko strzelajaca, zredukawała się do około 1 cm i pozostała do końca. Piwo zabrałem z depozytu bo chciałem skosztować piwa z herbatą i powiem, że jestem pozytywnie zaskoczony. W smaku lekko słodko lekko wytrawnie. Fajny balans. Piwkiem umilałem sobie obiad ( fajne do pieczonej kaczki z jabłkami ). Po wypiciu pozostaje w paszczy i na języku fajny i lekko cierpki smak herbaty. Reasumując piwko me gusta !! Smakowało mi i żonie.Chętnie je zrobię ale nie wiem w jaki sposób dodawałeś herbatę??? Jakieś wskazówki poproszę. Dzięki za to piwko ! Dziękuję bardzo za recenzję i ciesze się, że smakowało . Jeśli chodzi o herbatę, to ja stosuje cold brewing na koniec fermentacji cichej. Biorę herbatę najpierw wstawiam na 5-10 minut do piekarnika ustawionego na 70 stopni. Wsypuję do piwa i po 12 godzinach zlewam do butelkowania. Czas(zazwyczaj 10-14 godzin) i ilość herbaty(zazwyczaj używa się 4-8g na litr) zależy bezpośrednio od herbaty, dlatego polecam wsypać odpowiednią ilość do szklanek i zostawić na 10-14 godzin i testować w którym momencie jest najlepsza i jaka intensywność nam pasuje, bo w pewnym momencie ilość aromatu przestaje rosnąć a pojawiają się taniny. Ja kupuję dobrego ale w miarę delikatnego earl greya w herbaciarnia. W H3 było najwięcej herbaty i chmielu. Na 9 litrów piwa dałem 45 g chmielu (Amarillo, Citra, Simcoe po równo) na 5 dni i na ostatnie 12 godzin 72 g Earl Grey Gold. Tylko przy takiej ilość syfu pływającego w piwie trzeba uzbroić się w cierpliwość bo zlanie tego to był już wyczyn . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łyskacz Opublikowano 1 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2017 Dzięki LukK za poradę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
astamoth Opublikowano 2 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2017 Zostawiłem dziś w depozycie 2x #15 AIPA Lemon Drop & Amarillo 16°.Pobrałem:Brown IPA z Braterski Browar DomowyEnglish Barley Wine z Gimbax Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel_cwks Opublikowano 3 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2017 Pobrałem: Brown IPA z Braterski Browar Domowy Przy nalewaniu tego piwa do szklanki, zwróć uwagę żeby nie nalać z osadem. Niestety sporo się go zebrało i łatwo podrywa się z dna butelki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roberto_g Opublikowano 4 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2017 (edytowane) Witajcie, Po degustacjach pobranych specjałów śpieszę z moimi (amatorskimi) opiniami. Witbier z Rumiankiem z browaru Dystorsja o 3.51 Aromat wspaniały, witbier daje takie bogactwo zapachów, a ten konkretny w niczym nie ustępuje od standardu. Z ciekawostek to mocno przegazowane i wychodzi ze szklanki. Ale jak dla mnie nie jest to większy problem, trzeba lać na raty, ale przynajmniej piwko za szybko nie zejdzie ;-) W smaku bardzo fajne, orzeźwiające, relaksujące. Smak wakacji. W ideale widzę to tak: szum morza, zimny Witbier z Rumiankiem i gorące dziewczyny ;-) Ocena finalna na lato: 5/5 Ocena finalna na zimę: 4/5 Owsiany Stout od Pawła Mitury Wygląd: ładna piana, nie za duża, a w sam raz ;-) Przy dodatkach owsianych to różnie bywa z pianą więc gratulacje. Piwo treściwe i pełne w smaku, czyli tak jak powinno być. Owies robi tu swoją dobrą robotę. CO najważniejsze bardzo smaczne. Idealny jak dla mnie balans goryczki, paloności i słodyczy. Żeby nie było, że tylko chwalę to mogło by być troszkę więcej nagazowane, o ile się da w tym gatnunku, bo tego nie wiem. Ocena finalna: 5/5 :-) "Pierwszak" APA z Browar Domowy Piaseczyńskie Miałem go dzisiaj otworzyć, ale spojrzałem, ze butelkowane dwa tygodnie temu, więc zostawiłem jeszcze na jakieś 3-4 tygodnie, chyba że piwowar-autor inaczej sugeruje. Edytowane 4 Lutego 2017 przez roberto_g Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łyskacz Opublikowano 4 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2017 (edytowane) Ja już po degustacji Autor piwa "Pierwszak" wg mnie ma wadę ale poczekam cierpliwie na Twoją ocenę. Otwieraj kiedy chcesz,wysycenie już jest choć alko musi się jeszcze ułożyć Dodam jeszcze że to piwo najbardziej mi smakuje z wszystkich moich piw ale dosyć tej autopromocji Edytowane 4 Lutego 2017 przez Łyskacz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bezczynność II kwartału Opublikowano 4 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2017 Owsiany Stout od Pawła Mitury Wygląd: ładna piana, nie za duża, a w sam raz ;-) Przy dodatkach owsianych to różnie bywa z pianą więc gratulacje. Piwo treściwe i pełne w smaku, czyli tak jak powinno być. Owies robi tu swoją dobrą robotę. CO najważniejsze bardzo smaczne. Idealny jak dla mnie balans goryczki, paloności i słodyczy. Żeby nie było, że tylko chwalę to mogło by być troszkę więcej nagazowane, o ile się da w tym gatnunku, bo tego nie wiem. Ocena finalna: 5/5 :-) Dzięki za opinie. Co do nagazowania to nagazowałem przez pomyłkę na 2,4 CO2 czyli więcej niż w stylu(powinno być od 1,7 do 2,3). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roberto_g Opublikowano 5 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2017 Hmm, czyli to moje tylko subietywne odczucie z tym niedogazowaniem. Pewnie wolę bardziej i tyle. Niemniej jednak powtórzę, żę piwko rewelacyjne, jeśli masz je spisane to prośba o recepturkę na priva. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bezczynność II kwartału Opublikowano 5 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2017 (edytowane) Hmm, czyli to moje tylko subietywne odczucie z tym niedogazowaniem. Pewnie wolę bardziej i tyle. Niemniej jednak powtórzę, żę piwko rewelacyjne, jeśli masz je spisane to prośba o recepturkę na priva. Proszę bardzo:http://brewness.com/pl/recipe/17-oatmeal-stout/view Zapomniałem dodać że receptura nie jest moja tylko kupiłem zestaw w Piwnym Krafcie https://www.piwnykraft.pl/mobile/pl/p/Oatmeal-Stout-Owsiany-Stout-14-BLG/767 Edytowane 6 Lutego 2017 przez Paweł Mitura Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się