razorro Opublikowano 25 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2015 (edytowane) Cześć. Nastawiłem tydzień temu cydr kartonikowy z soku riviva i zadałem uwodnione drożdże 'Ciderini sweet' po czym dałem pożywke i zostawiłem na tydzień. Po tygodniu mierze blg i ciągle 10. Temp otoczenia 18-19 stopni drożdży na 10l soku dałem 2.5g, pożywki około 4g. Edit: mam w domu drożdże s-33 może ich trochę dodam żeby ruszyły? Albo zostawić tamte na dnie i po prostu dodać tych s-33 i niech fermentuje ? Edytowane 25 Września 2015 przez razorro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panta_rei Opublikowano 25 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2015 Nie ma tam w składzie jakichś dziwnych E? Sprawdź pH soku, poniżej 3,5 mogą być problemy i żadne drożdże nie poradzą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
razorro Opublikowano 25 Września 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Września 2015 Właśnie wcześniej na tym samym soku zrobiłem testowe 5 litrów i po zadaniu podwójnej ilości drożdży (na 5l 2.5g drożdży) ruszyły... teraz według ich opisu zrobiłem (10l tez 2.5g paczka miała 5g i była przeznaczona na 20l) i cisza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się