Howser Opublikowano 5 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2015 Hej, Szukam kogoś kto próbował warzyć 3 i więcej warek mocnych piw (>18BLG) na gęstwie bez jej odbierania. Planuję uwarzyć 3 belgi - specialty ale i tripple, wszystkie o ekstrakcie 18BLG. Chcę wykorzystać do tego Wyeast 1214 Belgian Abbey. Założenie jest takie, że brzeczkę kolejnego piwa będę lał bezpośrednio na gęstwę po poprzedniku. Nie wiem tylko czy drożdże, które niby są tolerancyjne na alkohol, wytrzymają 3 warki 18tek? Ktoś robił tego typu projekty i podzieli się doświadczeniem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HerrOs Opublikowano 5 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2015 Ja zrobiłem tak dwa piwa i było OK jak dla mnie. Jednak chyba lepiej odmierzyć odpowiednią ilość gęstwy i zadać niż tak. Przynajmniej ja tak teraz robię Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się