sebap Opublikowano 10 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2015 Mam pytanko, jutro warzę RISa i do końca nie wiem ile kilo słodów (nie ciemnych) dać aby uzyskać risa ok. 26 blg i stouta koło 12 lub więcej. obydwa po 25l, zacieram w garze 100l, planuję zacierać ok 2 godziny w 65* Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szakal75 Opublikowano 11 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2015 10 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pogo Opublikowano 11 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2015 Aby uzyskać aż tyle piwa to chyba ze 20kg... Jak robiłem Barley Wine to miałem mniej więcej takie wyniki jak wrzuciłem 20kg słodów w sumie. Choć wydajność wyszła mi fatalna, więc pewnie wystarczy trochę mniej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek9999 Opublikowano 11 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2015 Policz sobie w BT. Zabierając się za RIS-a trzeba by już trochę się ogarnąć, a nie warzyć "na pałę" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szakal75 Opublikowano 11 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2015 (edytowane) 10 kg+słody ciemne miałem ostatnio i zrobiłem RISa 26,5 blg 22,5 l +19 l 14 blg tylko ja na FD robię i mieszam cały czas zacier (mieszadło)wydajność 80% Edytowane 11 Października 2015 przez morfitru75 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się