Karp Opublikowano 22 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2015 (edytowane) Moim zamiarem jest stworzenie czegoś pomiędzy tradycyjnym dry stoutem, a bardziej treściwą owsianką. Zasyp planuję następujący: Pale Ale - 3,5kgPłatki jęczmienne - 0,5kg Płatki owsiane - 0,5 kgPalone ziarno jęczmienia - 0,3kgSłód Czekoladowy - 0,2kgChmiel - Target - 35g Dodam jeszcze, że zamierzam "wzbogacić" to piwo o dodatek borówki amerykańskiej (mam zamrożone 1,5 kg po letniej promocji w Lidlu ). Jaka ilość będzie odpowiednia dla warki 20l i czy dobrym pomysłem jest wrzucenie całych, zamrożonych owoców na fermentację cichą? Celuję w ok. 14-15 BLG. Czy wszystko to łączy się w zgrabną całość? Edytowane 23 Października 2015 przez Karp Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karp Opublikowano 23 Października 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Października 2015 (edytowane) ---dubel--- proszę o usunięcie Edytowane 23 Października 2015 przez Karp Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się