czara6 Opublikowano 25 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2009 Witam, właśnie zrobiłem pierwszego Brewkita (Coopers przeniczny + 0,5 ekstraktu płynnego pszenicznego WES + 300 g glukozy). Mam pytanko odnośnie tego ekstraktu, pachnie prawie tak jak Przyprawa do zup Maggi i to intensywnie. Czy to jest prawidłowy zapach? zwłaszcza że teraz całe piwko ma taki zapach. pozdro Czara Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pako1 Opublikowano 25 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2009 A dzień dobry gdzie ??? Mamy taki dział jak Poznajmy się A w temacie to: u mnie piwa z puchy zapachu Maggi nie miały, więc może coś nie tak z tym ekstraktem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Infam Opublikowano 25 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2009 Zapach maggi w ekstrakcie, w piwie??? Ciekawe co Ci wyjdzie. Napisz. Ja miałem zazwyczaj wręcz coś odwrotnego: magię zapachu :rolleyes: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czara6 Opublikowano 27 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2009 Zapach zdecydowanie się poprawił jest teraz taki jakby bardziej delikatniejszy. Zrobiła się fajna pianka, no i ładnie bulgocze. Mam nadzieje że wyjdzie dobre piwko. pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się